IT hírek
:: 2013. november 16. - 18:01
Válasz Puzsér Róbertnek

Sokat töprengtem azon, hogy a következő sorokat megfogalmazzam-e vagy sem. Végül úgy döntöttem, hogy dacolva a lehetetlennel megpróbálom megfogalmazni azt, amit több mint 800 ezer ember gondolhat és érezhet.

Az első bekezdést elolvasva csak egy dolog fogalmazódott meg a fejemben. Itt egy cikk amely valószínűleg csak azt a célt szolgálja, hogy a saját helyedet kicsit visszabillentsd (a polkorrekt sávba) a közéletbe azok után, hogy már oly sok mindenkinek megmondtad a frankót. Kiosztottál politikust, polgárt, írót és magát az egész médiát is. Nagyon helyesen. Élvezet volt olvasni, hogy sokszor milyen mértani pontossággal állapítasz meg bizonyos jelenségeket és képtelenségeket, amelyek körülvesznek bennünket. Az utóbbi időben még kérleltem is Jobbik IT-s társaimat ezeknek a gondolatoknak a mi részünkről történő terjesztésére. Ugyan tudtam, hogy nem vagyunk egy csapatban, de lévén, hogy egy a "válogatottunk", nem láttam kivetnivalót benne, hogy népszerűsítsük a gondolataidat.

Az első megfogalmazott konkrét bajod a kampányunkkal az volt, hogy "szuper kommersz média kampány". No meg a plakáton szereplő szép fiatalok nem tűnnek elég radikálisnak, inkább talán "buziknak" - a te kifejezéseddel élve. A baj csak az kedves Puzsér Róbert, hogy ezek tényleg mi vagyunk. Vállaljuk az arcunkat, mert nincs rejtegetnivalónk. Abba nem mennék bele, hogy kinek a hibája az, hogy ezt az oldalunkat kevésbé ismerik, de neked ezt jobban kéne tudnod, hiszen számtalanszor oly pontosan megfogalmaztad már a média tulajdonságait. Akármilyen hihetetlen, nekünk nincs szükségünk fizetett színészekre reklámszereplőkre...

Az "új" kampányunkról meg annyit, hogy az üzenete világos és teljesen indokolt. Miért ne építene arra egy párt, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbb? Ha pedig úgy tűnne, hogy annyira erős radikális fordulat lenne ez a részünkről, elég csak megnézni a Jobbik Ifjúsági Tagozat már lassan egy éve megosztott hivatalos kampányfilmjét. Ott szintén nem színészek vagy statiszták szerepelnek. Az pedig nagyon kár, ha neked tényleg a buzik jutnak eszedbe rólunk. (Kíváncsi vagyok, hogy egy jobbikos politikus, esetleg a radikális jobboldalhoz köthető személy, mit kapott volna hasonló megfogalmazásért... Tán még egy Puzsér kritikát is kiérdemelt volna, mert ahogyan te írsz cigányokról és politikáról, az nem tűnik "vállalhatóbbnak" a Jobbik retorikájánál.)

A marketing módszerek elemzése az írásodban pedig legalább annyira relevánsak, mint ha valaki azzal akarna támadni téged, hogy az RTL klubban (amelyet te is rendszeresen kritizálsz) szerepelsz. Ezen a ponton bárki tudna egy hosszú bekezdést írni a televíziózás pöcegödrének minden fellelhető tulajdonságáról, s majd a végén hozzá tehetné, hogy ennek most már te is részese vagy. Itt most megjegyezhetném, gratulálok, te sem vagy különb azoktól a senkiháziaktól, akik mindennap pusztítják országom népének elméjét. Semmibe véve mindazt, amit képviselsz és amit elmondtál ott.

Az értékrendünk nem változott úgy, ahogyan feltehetően a tiéd sem egy RTL Klubos szereplés után. Sőt! Még a kinézetünk sem, mert Vona és a többi fiatal, akik a képen vannak és amelyek közül többet személyesen is ismerek, a mindennapjaikban is így vannak közöttünk. Tovább megyek. Tán még kutyát is sétáltatnak és még bicikliznek is. Mindemellett pedig minden olyan kérdést felvállalunk, amelyet fontosnak érzünk attól függetlenül, hogy az éppen politikai hasznot hoz-e vagy sem. Ha valamiben igazán különbözünk a többi párttól, akkor az tényleg az, hogy mi képesek voltunk formálni a saját szavazótáborunkat, nem pedig ők minket. Mi nem az ígérgetős, 24. havi nyugdíjat megadós brancshoz tartozunk, akik 23 éve irányítják az országot.

Racionálisan pedig éppen olyan képtelen vagy belátni, hogy sok esetben jobbikosként beszélsz, tartalmat és stílust tekintve is, mint Bayer Zsolt. Mindössze annyi a felállás, hogy egy LMP-s szereplést könnyebb felvállalni, még ha egy jó marketingen (!) kívül semmi mögöttes tartalom sem húzódik meg a színfalak mögött.

Mi, igazságot kereső radikális fiatalok ennél jóval nagyvonalúbbak leszünk veled. Odafigyelünk rád, mert az, amit írsz és mondasz figyelmet érdemel. Elfogadjuk, hogy te sem képezel teljes kivételt a politikailag korrekt közbeszédtől, rád is épp oly erősen hatnak azok a médiajelenségek, amelyeket elítélsz. Ugyanakkor tény, hogy teljesen elmarni sem akarod magad a reflektor fényektől. Így könnyebb volt egyet rúgni azon, ami már születésétől fogva elítéltetett.

2013. november 15.

Lukovics Gergő
a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya