IT hírek
:: 2018. március 6. - 08:15
Választási útmutató bizonytalanoknak

Pár héttel a választások előtt, a rengeteg kampányesemény, plakát, hír mellett nehéz kiválasztanod Neked, bizonytalan, kormányváltó, ám szavazni akaró polgárnak, hogy kire tedd le voksodat április 8-án. Te, akit kifacsart az elmúlt 28 év, aki csak egy normálisan működő egészségügyet szeretnél, vagy hogy a gyermekeid, unokáid, esetleg Te magad 21. századi oktatásban részesülhess.

Nem szeretnél mindent átható korrupciót, nem szeretnél a kiskirályok világában élni, nem szeretnél gyűlöletkampánnyal találkozni, bárhova is mész az országban. Szeretnél a munkádért megfelelő bért kapni, nem szeretnél félni a politikai hovatartozásod miatt.

Milyen sok kívánság! Valójában mégsem: csak egy élhető Magyarországot akarsz. Ez nem kiváltság: maximálisan megérdemelsz végre egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet.Eleged van az elmúlt 8, sőt 28 év politikai szereplőiből, az ország tönkretételéből. És tenni akarsz ellene, ugye? Ugye nem akarsz otthon maradni, amikor egy fél órás programmal tehetnél azért, hogy békés, fejlődő országban élhess és nőjjenek fel a gyermekeid, unokáid? Hidd el, jó érzés lesz kilépve a szavazófülkéből úgy hazamenni, hogy tettél valamit arra válaszul, amit a kormány tett ellened 8 éven keresztül.

Kire szavazz? Fontos hogy ne szavazz kamupártokra, akiknek az 1 % elérésére sincs esélye. Ezek a szavazatok a kormány maradását segítik; a helyedben végig sem olvasnám a szavazólap kamupártos részeit, ne tartsuk fel a sort. Marad az MSZP-Párbeszéd, a DK, a Jobbik, a Momentum, az LMP. Az MSZP-P-re és a  DK-ra nem szavazhatunk könnyű szívvel: felelősek azért, amiért Magyarország ide jutott mára. Az ország teljes tönkretétele 2002 és 2010 között; ne hozzuk vissza, hogy újabb 4 elpocsékolt év után újra kétharmadot kapjon a Fidesz. Te, bizonytalan szavazó, nem egy bizonytalan jövőre szeretnél szavazni. A szocialisták újbóli hatalomra kerülése káoszt és kormányozhatatlan országot hozna. Nem nyújtaná azt a nyugodt, “végre vége” érzést április 9-én, mint amire vágysz. A Momentum és az LMP  szimpatikus kezdeményezések: nem mocskolták be a kezüket az elmúlt 28 évben. Mégsem tanácsolom, hogy rájuk szavazz: Magyarországnak nincs még 4 éve, az országnak most van égető szüksége a kormányváltásra. A Fidesz egyre jobban fél a leváltásától, egyre keményebben támadja ellenfeleit, ha megnyeri a választásokat, biztosak lehetünk benne, hogy eltipor mindent és mindenkit, aki az útjában áll. Kedves bizonytalan szavazó, egy párt maradt Neked, és milliónnyi társadnak: a Jobbik. Most bizonyára megleptelek: miért szavaznál Te a Jobbikra? Elsősorban azért, mert a kormányváltásra egyértelműen legesélyesebb pártról van szó. Végérvényben, Te csak egyet szeretnél: a kormány leváltását. Az igény a kormányváltásra és a lehetőség erre egy pártban találkozik, ez pedig a Jobbik. Mi a helyzet az egyéni körzetekkel? Sokszor felmerül, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. Erről sokat beszélgetnek a pártvezetők, politológusok, azonban ezt a kérdést Te és én döntöm el. Az lesz a legesélyesebb jelölt, akire a legtöbben szavaznak azon az áprilisi vasárnapon. Nem volna egyszerűbb, ha a nagy esélyes kutatása helyett inkább mindannyian egy irányba szavaznánk, így legyőzve a kormány jelöltjét?

A nap azonban másnap is felkel, még ha nem is narancssárgán világít. Most jön, kedves bizonytalan szavazó a legjobb hír: a Jobbik azon túl, hogy teljesíti az elvárást és leváltja a kormányt, képes lesz felépíteni egy büszke, erős, félelem nélküli Magyarországot. Hogyan teszi meg mindezt? A Jobbik-kormány a diákok és pedagógusok igényeinek megfelelően reformálja meg az oktatást, igazságos, emberközpontú egészségügyet teremt, megvédi az országot a migránsoktól (legyen az fizetős vagy ingyen érkező), elszámoltatja az elmúlt 28 év korrupciós ügyeinek szereplőit, európai béreket vezet be, ezzel megfékezve a kivándorlást. Hihetetlennek tűnik, igaz? Hogy 28 év rablás, igazságtalanság, lecsúszás után Magyarország egy magabiztos, igazságos, élhető ország lehet. Hogy mit kell tenni ezért? Egyszerűen csak behúzni 1-1  X-et a Jobbik listája és helyi jelöltje mellé. Néhány perc elszántságot, cselekvést kérek Tőled csupán, amíg a szavazófülkében vagy. Mert a Fidesz legyőzhető, ha mindannyian ott leszünk.

Végül, amit mondani szeretnék Neked, hogy ez egy fantasztikus ország. Minden gyűlöletkampány, minden elhibázott lehetőség, minden tönkretett ágazat ellenére. Van okunk rá, hogy büszkék legyünk a hazánkra. Április 8-án visszavehetjük, ha a Jobbik listáját és jelöltjeit támogatjuk. Azt szeretném, hogyha megkérdezik Tőled később, hogy Apa, Anya, Nagymama, Nagypapa, hogyan szavaztál 2018-ban, akkor büszkén mondhasd, hogy az elnyomás, a korrupció, az ellopott jövő ellenében egy biztonságos, fejlődő Magyarországot képviselő pártra szavaztam. Reméljük, hogy erre a beszélgetésre már egy szabad, boldog országban kerül sor. Rajtad múlik.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya