IT hírek
:: 2017. november 15. - 12:16
Ismét a lengyel függetlenségi meneten járt a Jobbik IT
 
A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát a legnagyobb lengyel nemzeti ünnepen tartott felvonuláson. A Marsz Niepodległości (Függetlenség Menete) nevű rendezvényen százezres tömeg vett részt, köztük egy félszáz fős IT-s csapat, melyet Farkas Gergely és Pintér Tamás országgyűlési képviselők vezettek.
 
 
„Istent akarjuk” mottóval immár kilencedik alkalommal rendezték meg a lengyel hazafias szervezetek a mintegy százezer főt megmozgató Függetlenség Menetét, melyen, a hagyományokhoz híven a Jobbik IT küldöttsége is részt vett.  Programunk a menetet megelőző napon a lengyel országgyűlés, a Szejm épületében kezdődött, ahol lengyel barátaink és Robert Winnicki parlamenti képviselő Kihívások Európában címmel szerveztek konferenciát az Európai Unió országai hazafias szervezeteinek részvételével. A programon Toroczkai László, a Jobbik alelnöke mutatta be azt a küzdelmet, melynek árán sikerült Magyarországot megvédeni az egyre hatalmasodó migrációs válság során.
 
 
A hagyományos november 11-i függetlenségi menet idén is a varsói városközponttól a Nemzeti Stadion melletti nyílt térig tartott, ahol a színpadon felszólalt Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, a szerb határ mentén fekvő Ásotthalom polgármestere is. Beszédében felidézte: a migrációs válság kezdetén egyedül öt mezőőrrel kezdték védeni a magyar–szerb határt. A magyar kormány csak ezt követően küldte oda a rendőrséget és a hadsereget, majd végül felépítették azt a 170 kilométer hosszú kerítést, mely megállította a migrációt az Európai Unió délkeleti határán. A Jobbik alelnökének bevándorlás elleni küzdelméről szóló szavait a tömeg hosszas „dziękujemy!” (köszönjük!) skandálással üdvözölte. A Jobbik alelnöke leszögezte, hogy a magyarok minden bajban a lengyelek mellett fognak állni, és tudja, hogy a magyarok is számíthatnak „lengyel testvéreikre”.
 
 
A felvonulás jelmondatát és a lengyel–magyar barátság szellemét idézte a Jobbik IT tagjai által tartott idei molinó is, melyen egy János evangéliumából származó idézet állt: „Nincs nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért.” A menetben, ahogy minden évben, ismét nagy ováció kísérte a molinóval és zászlókkal felvonuló Jobbik IT-seket. Sok felvonuló fejezte ki háláját a magyar küldöttségnek és többször is felhangzott a „lengyel, magyar, két jó barát” felkiáltás és a lengyel és magyar hazafiak közötti barátság ismét egy újabb fejezettel bővült.
 
Szalay Szabolcs

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya