IT hírek
:: 2016. július 5. - 13:14
Verseny, közösség, szórakozás - Ilyen egy IT-s sporthétvége

Az éjjel soha nem érhet véget!Idén 5. alkalommal került megrendezésre a Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) kétnapos sport- és hagyományőrző hétvégéje, ahova az ország minden pontjáról több száz fiatal sereglett egybe, hogy összemérje erejét és tudását vagy csak azért, hogy jól érezze magát.

A rendezvény már eleve rendhagyóan kezdődött, hiszen a borsodi IT-sek bevonulása az Európa Bajnokság legnagyobb szurkolói pillanatait idézte. Piros, fehér és zöld füstbe borítva, hangos szurkolással érkezte meg a helyszínül szolgáló Kamaraerdei Ifjúsági Parkba. (Ezért és a nap során nyújtott szurkolói teljesítményükért meg is kapták az eredményhirdetéskor a leghangosabb megye díját J )

Számos díj került kiosztásra

A jobbikos fiatalokon már az előzetes nevezések alapján látszódott, hogy a sport és az egészséges versengés rendkívül fontos számukra, hiszen rengetegen feszültek egymásnak a különböző bajnokságokon. Két csapatversenyben (foci és strandröplabda) és négy egyéni versenyszámban (pingpong, csocsó, póker, darts) folytak a küzdelmek a szombati napon. Miközben folyt az egész napos versengés a pályákon, addig a bográcsokban is készültek a finomabbnál finomabb ételek, melyek közül a legjobb kiválasztásában részt vett Szávay István országgyűlési képviselő mellett Varga Dániel és Bús Árpád Zsolt, az IT két országos alelnöke is.

Melegben jól esett egy kis mozgás

A programok sorát gyarapította az egész napos strandolási lehetőség, a hagyományőrző programok, az esti közös EB-meccsnézés, vagy épp a napot záró két együttes koncertje (Nemzeti Hang, Hatás Alatt) és az azt követő buli.

A másnap sem csak a hazútról szólt. Az Ifjúsági Tagozat számára rendkívül fontos környezetvédelem jegyében rendbe rakták a fiatalok az egész Kamaraerdei Ifjúsági Park területét, de természetesen erre a napra is kijutott a strandolásból.

Több száz IT-s gyűlt össze erre a hétvégére

A hétvége tapasztalata rendkívül egyszerű e sorok írója számára is: míg mások magukat rázva, általuk kitalált, sokak számára elfogathatatlan „értékeket” hangoztattak az Andrássy úton provokatív öltözetben és feliratokkal, addig van egy egészséges, nagyszámú ifjúsági közösség, kiknek olyan értékek a fontosak, mint az egymásba és a csapatba vetett bizalom, a kitartás, a sport, az egészséges versengés, és a normális emberi kapcsolatok. Az Jobbik Ifjúsági Tagozat tagjai számára ez a fontos! Ez az igazi büszkeség hétvégéje, és valljuk be: nagyon helyesen!

GALÉRIA

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya