IT hírek
:: 2012. október 23. - 00:00
„Visszaszerezzük, amit őseink hagytak ránk!”

Több ezer fő részvételével fáklyás felvonulást tartott a Jobbik Ifjúsági Tagozat (IT) ma délután Budapesten a Deák tértől a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai székházáig.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Kabinetjének elnöke kifejtette, ’56 egyik tanulsága, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Mint fogalmazott, akkor is az ifjúság kis, de annál elszántabb, céltudatosabb rétege volt az, akinek volt bátorsága ahhoz, hogy ne csak otthonról szidja a rendszert, hanem világraszóló események elindítója legyen. A pesti srácok – mint mondta – nem csak hősiességből, hanem szolidaritásból is példát mutattak, ezért a mai fiataloknak is példát kell mutatniuk egymás megsegítéséből.

Farkas leszögezte, ma Magyarországon csak látszólag van szabadság. 1956-ban egyértelmű volt, ki az ellenség, és miként akarnak leigázni bennünket. Ma sokkal kevésbé beazonosítható, kik hazánk leigázói, értékeink pusztítói, nemzeti önérzetünk lábbal tiprói. A módszereik is árnyaltabbak. Sikerült elérniük, hogy mára az ország többsége közömbös, kiábrándult, és a minden mindegy állapotába süllyedt. A képviselő szerint a jobbikos fiataloknak nem szabad megelégedniük azzal, hogy az ő szemük már kinyílt, minél több embernek kell segíteniük tisztán látni, folyamatosan képezni kell magukat, hogy tudásukkal nemzetük javát tudják szolgálni.

Az ifjúságnak Farkas Gergely szerint ma nagyon nehéz a helyzete, és az országból kivándorlók többsége nem önszántából, hanem kényszerből megy külföldre. A Jobbiknak értük is dolgoznia kell, hogy később egy jobb országba térhessenek vissza, ahol lehetőségük van kibontakoztatni tehetségüket, felnevelni gyermekeiket. "Elődeinkhez méltóak csak akkor lehetünk – utalt a tüntetés mottójára a politikus –, ha nem mondunk le egy magyar emberről sem, és azért dolgozunk, hogy egy büszke, szolidáris, ígéretes jövővel rendelkező ország legyen a hazánk."

A Jobbik IT Országos Szervező Bizottsága nevében Stummer János mondott beszédet. Kiemelte, 56 évvel ezelőtt ezen a helyen a magyar nemzet felemelte a fejét, és belenézett elnyomói szemébe: egy tönkretett, kifosztott, méltóságában véglegetekig megalázott nemzet felkelt, és beleremegett a világ. A szabadságra vágyó magyar egyetemisták és gyári munkások elsöprő erővel űzték el azokat az idegen hatalmakat, akik megnyomorították és szolgaságba taszították Magyarországot. A politikus emlékeztetett, ugyanezeken a köveken tiporták sárba a magyar fiatalok igazságérzetét 2006-ban az akkori hatalom pribékjei.

"Azért vagyunk itt, hogy emlékeztessük a hatalom birtokosait, itt nem nekünk, hanem nekik van félnivalójuk" – húzta alá Stummer, majd hozzátette, a hatalom omladozó falait csak a magyar emberek közönye dúcolja alá, és ezeket a dúcokat ők fogják kilökni. „Megvan bennünk a hit, hogy lehet egy jobb világot teremteni, van elég tehetségünk hozzá, hogy ebből a reménytelen helyzetből is talpra tudjuk állítani ezt a nemzetet. A mi új világunkban a Jóisten kegyelméből fel fogjuk támasztani ezt a nemzetet, és megmutatjuk a világnak, hogy nem lehet bennünket egyetlen tollvonással eltüntetni Európa térképéről” – fogalmazott.

Stummer János azt is hangsúlyozta, a magyar fiatalok nem teszik meg azt a szívességet, hogy elmennek Magyarországról, ők itt fogják megvalósítani az ígéret földjét. Megvan bennük a hit, az erő, az akarat és a tehetség, hogy visszaszerezzék, amit őseik hagytak ránk, és amit gyermekeinknek fognak továbbadni. „Innen üzenjük a múlt és jelen hatalmasságainak, nincs tovább, szedjétek a sátorfátokat! Nagyszüleinktől elvehettétek a szabadságot, a szüleinktől elvehettétek a reményt, nekünk már csak a jövőnk maradt, azt viszont nem fogjuk odaadni” – zárta beszédét a politikus.

B.J.

barikad.hu

 

Képgaléria

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya