IT hírek
:: 2014. november 7. - 15:53
Vitanap az elvándorlásról

Politikai vitanapot kezdeményezett Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője a Magyarországról történő elvándorlás okairól és a folyamat megállításának lehetséges megoldásáról.

A pénteken benyújtott javaslathoz a Jobbik 23 képviselője mellett 20 MSZP-s és 5 LMP-s politikus is csatlakozott.

 Az Országgyűlés házszabálya szerint a 199 képviselő legalább egyötödének írásbeli indítványára kell kötelezően tartani az Országgyűlésben egy maghatározott témában vitát. Mivel ezúttal összesen 48 képviselő nyújtotta be, így szabályos, tehát a vitanapra 14 napot követően, de 28 napon belül kerül majd sor, legalább négy órában. A vita minden esetben a Kormány nyilatkozatával kezdődik, és a Kormány viszontválaszával zárul.

Farkas Gergely az elvándorlásról szóló vitanap szükségességét az indítványában többek közt a következővel indokolta: "Míg a Kormányfő kalandvágyból külföldre költőzőkről beszél, addig a most napvilágra látott statisztikai adatokból egyre nyilvánvalóbb, hogy elsősorban a munkalehetőségek hiánya, a létminimum alatti fizetések és a bizonytalansága vezettek sok százezer honfitársunk külföldre távozásához.

Mint írja, annak érdekében, hogy a súlyos demográfiai és szociális katasztrófa elkerülhető legyen, a kormányzatnak szembe kell néznie a valós számokkal és valós okokkal. A jobbikos képviselő szerint a mellébeszélés helyett a cselekvés idejének kell eljönnie, ami magában foglalja egy "átfogó, oktatási helyzetre, munkanélküliségre és lakhatásra kiható programcsomag" megteremtését annak érdekében, hogy a még itt élők itthon maradjanak, a külföldre menekültek pedig hazajöjjenek.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya