IT hírek
:: 2017. február 6. - 15:09
Pártalapító kongresszuson jártunk: zászlót bontott a horvát fiatalok nemzeti pártja, a GO!

A Megújulás Generációja – GO! néven egy új jobboldali párt jött létre Horvátországban, nemzeti érzelmű egyetemisták részvételével. Az új politikai szervezet alakuló kongresszusán a Jobbik IT Külügyi Kabinetje is képviseltette magát.

Még a politikával napi szinten foglalkozó ember életében sem gyakori, hogy egy új párt születésénél lehet jelen. Nem csoda, hogy kissé még ránk is átragadt az a meghatódottság, amely a párt megalapítása után pár perccel megválasztott elnökség arcán tükröződött – mondta el Szalay Szabolcs, aki a Jobbik IT delgációjának vezetőjeként jelen volt a GO! párt 2017. február 4-i alakuló kongresszusán.

A gyűlésnek helyet adó, a Fiume fölötti hegyekben található horvát kisváros, Delnice önmagában is megtestesíti mindazokat a problémákat, melyek jelenleg Horvátországot jellemzik – a vidék pusztulását, az elvándorlást és a szegénységet – hangzott el a rendezvények a szervezőitől, megindokolva a kissé szokatlan helyszínt.

A fenti problémákra kíván választ találni a GO!, mely egy alternatíva kíván lenni, mind a nagy horvát pártokkal, mind pedig a szétaprózódott nemzeti radikális erőkkel szemben – hangsúlyozta Frano Čirko, a javarészt értelmiségi fiatalokból álló párt elnöke. A program ennek jegyében erősen épít a fiatalokra és kiemelten foglalkozik a huszonéveseket érintő problémákkal. A GO!, hasonlóan a magyar nemzeti néppárthoz, a Jobbikhoz, a jövőbe kíván tekinteni és a 21. század kérdéseivel kíván elsősorban foglalkozni, ám éppen ennek jegyében kiáltványukban fontos szerepet kapott a nemzeti önrendelkezés és szuverenitás, a közép-európai együttműködés témája, valamint a határon túl élő és kivándorolt horvátok jogainak védelme is.

Noha a horvát fiatalok évek óta jó kapcsolatokat ápolnak a Jobbikkal és a HVIM-mel is (melynek eredményeként tavaly novemberben immár ötödik alkalommal került megszervezésre a horvátországi magyar faluban, Szentlászlóban tartott megemlékezés), a Jobbik IT delegációjának jelenléte hangos ovációt keltett a kongresszus küldötteinek soraiban. Mint Frano Čirko elnök és Leo Marić alelnök is elmondta, remélik, hogy együttműködésünk, illetve a közép-európai nemzetek sorsának jobbra fordítása terén vállalt szövetségünk az új párt alapítása által még jobban elmélyülhet majd.

Jobbikos hírek

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a
A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a
Részletes ifjúságpolitikai programfüzetet készített a Jobbik Ifjúsági Tago

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya