IT hírek
:: 2015. szeptember 4. - 10:05
A SZIN-en is ott volt a Jobbik IT

Vasárnap hajnalban ért véget a tizenharmadik Szegedi Ifjúsági Napok. A napfény városának idilli környezetében, az Újszegedi Partfürdőn megrendezésre kerülő SZIN-en, ahol a Tisza hűsítő vizében is megmártózhatnak a látogatók, évről évre egyre több fiatal gyűlik össze. Az esemény látogatóinak száma idén meghaladta a 90 ezret, ezzel az elmúlt időszak egyik legsikeresebb fesztiválja lett.

A változatos programok között idén is helyet kaptak a politikai pártok. Az úgynevezett Civil Falu szomszédságában a többi ifjúsági szervezet mellett volt megtalálható a Jobbik IT standja is.
Mint minden évben, idén is nagy sikere volt a Nagy-Magyarország kirakónknak, amelyben megtalálható történelmi államunk mind a hetvenkét vármegyéje egy-egy puzzle darab formájában.
A kirakón és segítőkész tagtársainkon kívül négy különböző témájú kvíz is várta az érdeklődőket: műveltségi, történelmi, környezetvédelmi és a Jobbikkal kapcsolatos, melyek kitöltésével szintén különböző jobbikos ajándéktárgyakat lehetett nyerni, többek között jobbikos labdát, tollat, kulcstartót, lufit és matricát.

A legnépszerűbb fesztiválos újság ismét a miénk volt. Készletünket az utolsó példányig elkapkodták, melynek köszönhetően több ezer darab került kiosztásra a hat nap folyamán. Ebben megtalálható volt többek között Tibi atya és a TrollFoci szerkesztőivel készült interjúk, illetve a részben általuk készített elmés grafikák matrica formájában, melyeket örömmel láttunk viszont a bulizók ruháin és a sörpadokon szerte a SZIN területén. Megismerkedhettek még a füzet olvasói a fiatalokat érintő legégetőbb problémákra nyújtott jobbikos megoldási javaslatokkal és egy interjú keretében Vona Gábor leghúzósabb egyetemi bulijával is.

Standunknál feltehették kérdéseiket azok a fiatalok is, akik az őket érintő politikai kérdések iránt komolyabb érdeklődést mutattak, hiszen mindvégig jelen volt Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Ifjúsági Tagozat elnöke. Egy-egy délután erejéig megtalálható volt nálunk Dr. Lukács László jogi, Magyar Zoltán földügyekben járatos, Bana Tibor európai ügyekkel foglalkozó és Kepli Lajos környezetvédelmi, vízügyi szakpolitikusunk is.

A Jobbiknak nincs takargatnivalója. Mi bátran ki merünk állni a fiatalok elé, hiszen a XX. század pártjaival szemben mi nem árultuk el őket politikánkkal. Nem arra buzdítjuk őket, hogy menjenek külföldre, hanem éppen ellenkezőleg, segíteni szeretnénk nekik abban, hogy itthon, a szülőföldjükön is megtalálják számításukat, boldogulhassanak. Éppen ezért idén nyáron is jelen voltunk mindhárom magyarországi fesztiválon, ahol a szervezők erre lehetőséget biztosítottak.

Figyelemre méltó volt a pártok aktivitása közötti különbség is. Míg a Jobbik IT minden nap kora délelőttől estig aktív volt, addig akadt olyan, - az országos politikában számottevő párt - mely a fesztivál teljes ideje alatt mindössze néhány órára nyitotta ki házikóját, vagy ha ki is pakoltak éppen, standjuknál nem tartózkodott sem aktivista, sem érdeklődő.

Rendkívül érzés volt ismét megtapasztalni, hogy a magyar fiatalok nem dőlnek be a média hazugságainak és ferdítéseinek, hanem őszinte szimpátiával közelednek a Jobbikhoz. Tagtársaink töretlen lelkesedéssel végezték a munkát, melyet a fesztiválozók folyamatos érdeklődése biztosított. Ilyenkor világossá válik, hogy a felmérések, miszerint régóta a legnépszerűbb párt vagyunk a harminc év alattiak pártpreferencia-vizsgálatai szerint, nem légből kapottak.

Miénk a jövő!