IT hírek
:: 2016. augusztus 29. - 07:06
Lengyel Ifjúsági Tábor – Obóz, 2016
 
Idén nyáron augusztus 12. és 15. között került megrendezésre a több évtizedes hagyományokra visszatekintő összlengyel ifjúsági tábor, melynek célja a nemzetközi kapcsolatok kiépítése volt. Európa több országából hívtak meg fiatalokat, elsősorban olyan szervezetektől, amelyek tevékenyen részt vesznek nemzetük szebb jövőjének alakításában.
 
A tábort a Młodzież Wszechpolska (Összelengyel Ifjúság) tagjai szervezték, emellett érkeztek meghívottak Olaszországból, a Forza Nuovatól, Svájcból, a Résistance Helvétique-től, Svégországból, a Nordisk Ungdomtól, hazánkat pedig a Jobbik Ifjúsági Tagozat képviselte. A vendéglátók közel 200 fő számára gondoskodtak egész napos programokról. A delegáló szervezetek megismerhették egymás aktuálpolitikai nézeteit, kicserélhették tapasztalataikat, ezen túl pedig csapatépítő és sportprogramokon vehettek részt: a fiatalok többek között vízi- és  küzdősportokban is kipróbálhatták magukat, de meggyőződhettek arról is, hogy ki a legjobb céllövő.
 
 
Lengyel barátaink ügyeltek arra, hogy minden külföldi táborozó más országból származó vendéggel kerüljön egy szobába, hogy ezzel is segítsék a csapattá válást. Mindenki megtalálhatta a neki legmegfelelőbb időtöltést, melyek között a reggelenkénti kajakozás lehetősége is szerepelt. Remélhetőleg jövő nyáron is megvalósul majd a Lengyel Ifjúsági Tábor, melynek jó hangulatát az időjárás zordsága sem rontotta el. Jövőre talán ezzel is több szerencsénk lesz :)
 
Böjte Melinda