Programjaink

Az önképzésről

„A tudás hatalom”

„Vedd és olvasd!”

„Ép testben ép lélek"

Programjaink

A Jobbik IT megalakulásától kezdve mindig is fontosnak tartotta önmagunk fejlesztését, művelését, hiszen kormányzásra készülő párt ifjúsági szervezeteként felelősségünk az, hogy minél hitelesebben tudjuk szolgálni a magyar embereket. Különösen igaz ez az Önképzés Évében. Mindennek jegyében számos olyan programot szervezünk, amely által lehetőség nyílik egyrészt számunkra, másrészt pedig a magyar ifjúság egészének számára ennek az önképzésnek a megvalósítása.

Vezetőképzők

A Jobbik IT minden évben kétszer vezetőképzőt szervez a szervezet vezetői számára, ősszel és tavasszal. A legutóbbi novemberi szolnoki találkozó immáron a 7. alkalom volt. Idén tavasszal pedig egy rendkívüli és különleges országos találkozó keretében valósul meg e program az ópusztaszeri emlékhelyen.

Mindezekkel célunk, hogy kifejezetten felhívjuk önmagunk figyelmét a folyamatos önképzés fontosságára, hiszen egy jövőbeni Jobbik-kormánynak nemcsak elszánt és lelkes, de ezzel együtt szakmailag és erkölcsileg is felkészült és hiteles utánpótláscsapatra van szüksége. Így képesek leszünk arra, hogy kivezessük az országot jelenlegi nehéz helyzetéből.

http://jobbikit.hu/hirek/vezetokepzo-hetedik-alkalommal-is

Tanulmányi verseny

Örömteli, hogy a Jobbik, mint a fiatalok körében a legnépszerűbb párt, különféle kezdeményezéseivel és programjaival valóban képes megszólítani és megmozgatni az ifjúságot. Ilyen kezdeményezésünk a Kárpát-medencei magyar középiskolai diákok és felsőoktatási hallgatók számára minden évben meghirdetett tanulmányi versenyünk is, amely idén is megrendezésre került. A széles körben nagy érdeklődést kiváltó megmérettetésre – főként középiskolai kategóriában –, a komoly és nehéz témák ellenére is sok tucat pályázat érkezett, amely ékes bizonyítéka a fiatalok Jobbik felé való nyitottságának. A beérkezett pályaműveket most is közismert személyek – Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, Raffay Ernő történész – értékelik. Eredmény a zsűri értékelését követően március végére várható, ami alapján kiderül, hogy kik jutnak be a második, és egyben döntő fordulóba, amely az Országházban kerül megrendezésre.

Az idei tanulmányi versenyben a középiskolás-kategóriában a hazához való ragaszkodás és az itthoni boldogulás választásának témájában adhattak be esszépályázatot a diákok, míg a főiskolások, egyetemisták az európai kultúra identitása és jövője kapcsán fejthették ki gondolataikat. Az elmúlt éveknek megfelelően a döntőig eljutó diákok értékes könyvjutalmat és egyéb nyereményeket kapnak, ezen felül mindkét kategóriában a győztes 50, a második helyezett 30, a harmadik pedig 20 ezer forint pénzjutalomban részesül.

Történelmi előadássorozat

Az Önképzés Éve keretében Varga Dániel, a Jobbik IT országos alelnöke, történész hallgató és Baucsek Rajmund történész történelmi előadássorozatot folytat szerte az országban, melynek témája a Horthy-korszakba. Betekintést nyerhetünk a két világháború közti magyar kultúrpolitikába, megismerkedhetünk a kultuszminiszterekkel, és a korszak kitüntetéseivel is. 

I. Nemzeti Ki Mit Tud?

Az Önképzés Éve nemcsak arra hív, hogy képezzük magunkat, hanem, hogy teret adjunk a fiatal tehetségek kibontakozásának is. Ennek jegyében a Jobbik Ifjúsági Tagozat 2015 decemberében meghirdette első nagyszabású tehetségkutató vetélkedőjét a kárpát-medencei magyar fiatalok számára. Ifjúsági szervezetként feladatunknak tekintjük a fiatal tehetségek felkutatását és elismerését, ezáltal rendezvényünk célja a Csonkahonban és az elszakított területen élő fiatal nemzettestvéreink tehetségének bemutatása volt.

14-35 éves kor között egyénileg és csoportosan is lehetett nevezni szabadon választott műfajban.

A tehetségkutató verseny döntőjére március 20-án került sor, amikor is húsz nevező mérte össze tudását. Voltak, akik csapatban mutatták meg tehetségüket, és volt, aki egyetlen gitárral állt a közönség és zsűri elé a budapesti Aranytíz Kultúrházban. Gregor Bernadett színművésznőnek, a zsűri elnökének, Dúró Dórának, az Országgyűlés Kulturális Bizottsága elnökének, Boros Ágnes Tündének, a Magyar Látványtánc Szövetség elnökének és Vona Gábornak, a Jobbik elnökének tényleg nem volt könnyű dolga a döntésnél. Végül öt versenyzőt díjazott a zsűri, egyet pedig a közönség. A műsorvezetői szerep Szávay Lászlónak jutott, aki humoros összekötő szövegekkel és anekdotákkal szórakoztatta a közönséget a szünetekben. 

Galéria

Az első Nemzeti Ki Mit Tud tehetségkutató versenyünk hatalmas sikert és médiaérdeklődést aratott.

HírTV