Mik a problémák, miket javasoljunk?

Nyitólap

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslatai

Egyetemi hallgatók mondták

Online Panaszkönyv

Hallgatunk a hallgatókra

Segítünk!

Gyakornoki Program a Jobbiknál

Írj nekünk!

 

Nem találod a helyed?

Tudjuk, hogy sokszor nagyon nehéz megtalálni a megfelelő gyakorlati helyet. Mi alapján válasszak? Szívesen dolgoznék-e később is annál a cégnél? Nem fognak-e kihasználni? Valóban bekapcsolódhatok-e a vállalat munkájába? Hogyan tudok bejárni a munkahelyre?

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Online szakmai gyakorlati információs rendszert biztosítanánk a szakmai gyakorlati helyszínek értékeléséhez! Az információs rendszer segítségével minden szakmai gyakorlatát töltő hallgató értékelhetné a gyakorlati helyet. Az értékelés arra is kiterjedne, hogy érte-e bármilyen visszaélés a gyakorlat során. Az ezáltal kiválóra értékelt intézményeket, vállalatokat elismernénk, mint „minőségi szakmai tapasztalatot adó szakmai gyakorlati hely”. Így a diákok értékelése által tágabb képet kaphatunk arról, hogy melyik helyet érdemes választani.

Belebonyolódtál a papírmunkába?

Miután kiválasztottuk a megfelelőnek vélt gyakorlati helyet, általában több tíz oldalnyi papírtengerrel találjuk szembe magunkat. Együttműködési megállapodások a szakmai gyakorlat lebonyolítására, kiegészítő megállapodások, jelentkezési lapok, beszámolói formanyomtatványok, értékelő lapok, stb.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

A Karrier Irodák munkatársain keresztül adminisztratív segítséget nyújtanánk a hallgatóknak. Csökkentenénk a felesleges „papírozást”, egyszerűbbé tennénk a szakmai gyakorlatra történő jelentkezést. Lehetővé tennénk az online ügyintézést, hogy a lehető legkevesebb lépéssel lehessen gyakorlatra jelentkezni.

Kávéfőzés, fénymásolás

Számos esetben előfordult, hogy a gyakornokok munkaidejükben kávét főztek vagy fénymásoltak. A munkaadók kihasználva a gyakorlat kötelező jellegét és a kormányzat által meghagyott kiskapukat, sajnos sokszor csak saját előnyeiket szem előtt tartva foglalkoztatják a hallgatókat, nélkülözve a szakmai fejlődés lehetőségeit.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Elismernénk a minőségi szakmai tapasztalatot adó szakmai gyakorlati helyeket. Stratégiai megállapodásokat kötnénk olyan vállalatokkal, intézményekkel, melyek meghatározóak Magyarországon. Ezen megállapodásokban rögzítenénk azt, hogy a szakmai gyakorlat elvégzését követően a hallgatónak milyen elméleti és gyakorlati tudást, illetve milyen kompetenciákat kell elsajátítani.

Na de mennyi az annyi?

Jelenleg a szakmai gyakorlat esetében díjazás illetheti meg a hallgatót, illetve a 6 hét időtartamot elérő gyakorlat esetén kötelező a díjazás (hetente a minimálbér 15 százaléka), melyet a szakmai gyakorlóhely fizet. Sokak szerint a gyakorlat után járó díjazást emelni kellene, hiszen a jelenlegi összeg méltánytalan. Létezik egy másik álláspont is, miszerint sok munkaadó azért nem kínál gyakorlati helyet, mert fizetni kell utána.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Szakmai gyakorlati ösztöndíj-rendszer kidolgoznánk ki, hogy ne a munkaadót terhelje a kötelező juttatás, így még inkább érdekeltek legyenek a hallgatók foglalkoztatásában. Az ösztöndíj-rendszer olyan méltányos díjazást kínálna a hallgatóknak, melyből mind a megélhetési, mind a gyakorlattal összefüggő költségek kigazdálkodhatóak. A szakmai gyakorlati ösztöndíj odaítélése automatikusan, az intézmények által történne.

Jogod van!

A gyakornokok körében a munkahelyen tapasztalt jogsértésekkel kapcsolatos bejelentések száma csekély. A hallgatók inkább annyiban hagyják a dolgot, félve a szakmai gyakorlat nem teljesítésétől vagy egy másik gyakorlati hely megtalálásának többletterhétől.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Kizárnánk azokat a gyakornoki helyeket, ahol méltatlanul bánnak a diákokkal. A Jobbik ellenőrzési jogkört adna a karrier irodáknak a szakmailag megfelelő helyek kiválasztásához. A szakmai gyakorlat értékeléséhez olyan online szakmai gyakorlati információs rendszert biztosítanánk, melynek köszönhetően kiszűrhetők lennének ezen vállalatok, intézmények.

Elvárás: több éves szakmai tapasztalat…

A legtöbb álláshirdetést böngészve tapasztalhatjuk, hogy a munkaadók többsége hallani sem akar a pályakezdőkről, de legalábbis elvárás az egy-három-öt éves munkatapasztalat. És ezt általában pályakezdőként nehéz teljesíteni.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Adó-és járulékkedvezményt biztosítanánk a munkaadóknak a gyakornokok után, annak érdekében, hogy minél több pályakezdő rendelkezzen munkatapasztalattal. Ezáltal úgy gondoljuk, hogy nagymértékben nőhetne meg a pályakezdők alkalmazása. Ez a folyamat nagyban segítené a fiatalok – minél fiatalabb korukban történő – beintegrálását a versenyszférába. 

Nyelvvizsga helyett nyelvtudás

Általános tendencia az manapság, hogy a nyelvvizsga megléte helyett a nyelvtudásra kérdeznek rá állásinterjún, és ezt sokszor már idegen nyelven teszik meg. Sok munkaadó előnyben részesíti azon felvételizőket, akik rendelkeznek külföldi tapasztalattal is. És mint tudjuk, Magyarország ebben a tekintetben a sereghajtók között van.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Ösztöndíjjal támogatnánk a külföldi szakmai tapasztalatszerzést és a nyelvtanulást. Tovább szélesítenénk a külföldi mobilitást elősegítő programokat, különös tekintettel a gyakorlatszerzésre és a nyelvtanulásra. Ezen kívül pedig kezdeményeznénk a kiscsoportos nyelvoktatás kötelezővé tételét, továbbá azt, hogy a televízióban többszöri alkalommal tűzzenek műsorra az eredeti nyelven hallható, feliratos filmeket, hisz ezek is bizonyíthatóan fejlesztik a nyelvtudást. Kormányra kerülésünk esetén szeretnénk a teljes magyar nyelvoktatást megreformálni oly módon, hogy a túlzott nyelvtani feladatokon alapuló oktatást beszédcentrikusabb, gyakorlatorientáltabb módszerekkel váltanánk fel.

A közt szolgálnám…

Számos olyan diplomás végez közszolgálati szakemberként, aki szeretne, de nem tud elhelyezkedni a szakmájában. Közigazgatási szervező, rendészek, nemzetközi igazgatási szakembereket mind-mind ide sorolhatjuk.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Általános érvényű közszolgálati gyakornoki programot hoznánk létre. A program célja az lenne, hogy a releváns szakterület iránt érdeklődő pályakezdők új gyakorlati és szakmai ismereteket sajátítsanak el, továbbfejlesszék, valamint a gyakorlatban alkalmazzák az elméletben megtanult ismereteket. A gyakornoki programot elsősorban társadalomtudományi, jogi, közgazdasági, diplomáciai, kommunikációs vagy marketing területen végzett szakemberek számára biztosítanánk.

Segítség! Munkába állok!

A főiskola vagy az egyetem elvégzése után az első lépés az, hogy önéletrajzunkat mindegyik olyan céghez elküldjük, ahol a későbbiekben esetleg szívesen dolgoznánk. Szerencsés esetben a legtöbb cégtől vissza is jeleznek, talán be is hívnak egy állásinterjúra. Ezen a ponton belül sokszor tanácstalanok lehetünk. Mire kell figyelni egy állásinterjún? Mit fognak kérdezni? Hogyan tegyünk jó benyomást? Ezek azok a kérdések, amik sokszor hiába teszünk fel, mert nincs, aki válaszoljon rájuk.

Mi a megoldás?

A Jobbik Ifjúsági Tagozat javaslata:

Felkészítést, tanácsadást biztosítanánk a munkába álláshoz! Az egyetemek, főiskolák karrier irodáin keresztül olyan személyre szabott tanácsadást biztosítanánk, melynek köszönhetően minden kérdésre választ kaphatnak a pályakezdők. Ezenfelül pedig olyan hasznos tudnivalókkal látnánk el a frissen végzetteket, ami a munkába álláshoz szükséges (munkavállalói jogok, szerződés, stb.).