Tisztítsd meg Magyarországot!

 

Tégy Te is a szemetelés ellen!

,,Nem tudunk mindenkin segíteni, de mindenki tud segíteni!" Vona Gábor

A Jobbik Ifjúsági Tagozat elindítja országos szemétkommandó akciósorozatát! Csatlakozz Te is, hogy megszűnjön településeden az illegális hulladéklerakás!
"Zéró toleranciát hirdetünk az illegális hulladéklerakással szemben, függetlenül attól, hogy az elkövető külföldi vagy belföldi."

(A Jobbik Környezetvédelmi programjából – Kimondjuk. Megoldjuk.)

A szemétkommandó: A törvények betartása és betartatása minden magyar állampolgárnak kötelessége. Ez az akció nem más, mint az önkormányzat és rendőrség kerekeit az érpataki modell alapján civil ráhatással megforgatni, hogy azok elvégezzék kötelezettségeiket, ezáltal megszűnjön a településen az illegális szemetelés. A szemétszedéstől ez azért hatékonyabb, mert a probléma forrását, a szemetelőt kezeli a számonkérés eszközével. A Jobbik Ifjúsági Tagozata ezért országos akciót indít, hogy megmutassa, vannak akik nem csak beszélnek, hanem cselekszenek is.

Fügedi Richárd, Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

Ha tudod, hogy van településeden illegálisan lerakott hulladék, esetleg van bizonyítékod, hogy ki rakta oda, akkor azt jelezd felénk a szemétről készített fényképpel, és pontos helymegjelöléssel a jobbikit@jobbik.hu e-mailcímre.

Így tudsz szemétkommandót csinálni: A szemétkommandó gyakorlati megvalósítása

Ha magad szeretnéd megtenni a feljelentést, és a bejelentést, amivel a hatóságokat munkára késztetheted, akkor használd a sablonunkat:


Törvényi háttér: 

2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról


 


Elvi háttér: 

http://alfahir.hu/a_szemeteles_mint_a_lelek_betegsege


 

A Jobbik Mezőkövesdi Ifjúsági Tagozat első akciója: 

https://www.youtube.com/watch?v=1N7m2ZbYUA4

Ezen akció kapcsán a kitett videónak, a megtett hatósági bejelentéseknek és a rendőrségi feljelentés hatására a vállalkozó összeszedte az összes szemetet.

Így tisztult meg Mezőkövesd több közterülete