IT hírek
:: 2016. július 23. - 14:55
Újabb jobbikos politikus vonul be katonának

A migrációs válságra tekintettel önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezett Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, erről maga az érintett számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus célja a személyes példamutatás.

Szilágyi Szabolcs szerint a jelenlegi migrációs válságban az ezredforduló óta talán most a legaktuálisabb a hon védelme, ezért döntött úgy, jelentkezik önkéntes tartalékos katonának, ezzel is jelezve, a Jobbik képviselői nem csak beszélnek egy adott problémáról, de igyekeznek tevőlegesen is részt venni a megoldásban. Mint mondta, a képviselői jogállással mindez összeegyeztethető, emellett a Honvédség is rugalmas: a kötelező néhány hetes évenkénti aktív szolgálatteljesítésnél tekintettel vannak a képviselői feladatellátásra is.

 
Hozzátette azt is, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnökeként saját generációjának is szeretne példát mutatni, illetve ösztönözni a fiatalokat, hogy jelentkezzenek tartalékos katonai szolgálatra. Annál is inkább, mert az önkéntes műveleti tartalékos rendszer hatezres keretéből mindössze 3800 hely van feltöltve, ráadásul a 45 év alattiak száma ebből csupán félezer. Emellett véleménye szerint a mostani 30 év alatti korosztályra nagyon is ráférne a katonai szolgálat: „túl azon, hogy szükség esetén - bár ne kerüljön rá sor – tudnák melyik végén kell a puskát megfogni, hazaszeretetet, feljebbvalójuk iránti tiszteletet, erkölcsi tartást, és fizikai, erőnléti fejlődést is kapnának” – fogalmazott a Jobbik képviselője.
 
Önkéntes tartalékos katonai kiképzését tölti jelenleg Novák Előd volt jobbikos parlamenti képviselő is, aki július 18-án vonult be.