A strandbalesetek igen, de az abortusz nem rázza meg a világot? Miért?

Sokan nem tudják, hogy az abortusz elvi alapja megegyezik a strandmedencék lefolyócsöveiben létrejövő vákuum hatalmas szippantó erejével, ami az emberi test szétroncsolásával jár. <--break->

Ebben a cikkemben nem szeretnék senkit sem felelősségre vonni, nem szeretném elítélni sem azokat, akik abortuszt végeznek, sem azokat, akik végeztetnek, csupán szeretném kifejteni a véleményemet az abortuszról, összehasonlítva a tragikus strandbalesetekkel. 

Évente kétszázan halnak meg fürdőzés közben. Előfordul, hogy azért, mert a fürdőkben idő előtt kezdik leengedni a vizet a medencékből. Sajnos megesik, hogy hiányoznak a lefolyókról a védőrácsok és ekkor súlyos veszély fenyegeti a vízben tartózkodókat, leginkább a kisebb gyermekeket, akiket beszippanthatnak az alig 20-25 cm átmérőjű csövek. Ilyenkor a gyermekek testét szétroncsolva találják meg a lefolyócsövekben. Szörnyű halál!

Nagy hírt kavart a 2009-ben bekövetkezett tragikus szerencsétlenség egy budapesti élményfürdőben, ahol egy kilenc éves kisfiú vesztette életét. Hasonló eset 2003-ban egy vidéki strandon esett meg, ahol egy hat éves gyermek halt meg.

Hetekig, hónapokig beszél ezekről az esetekről a média, az egész világot megrázzák az ilyen balesetek, állandóan felelősöket keresnek, hosszú évekig pereskednek. Az abortusz miért nem rázza meg a világot?

Sokan nem is tudják hogyan is zajlik egy abortusz. A legjobb demonstrálása a művi terhesség-megszakításnak „A néma sikoly” című film. Ebben a filmben Bernard N. Nathanson szülész-nőgyógyász szakorvos mutatja be az abortuszt a magzat oldaláról. Az ultrahangos vizsgálattal pontról pontra végig tudták követni a terhesség-megszakítás minden egyes lépését.

Egy tizenkét hetes magzat már teljesen kifejlődött, minden szervvel rendelkezik. Ennek a kisembernek nyolc hete már van szívműködése, hat hete pedig már agyhullámai is. Szíve megközelítőleg 140/perccel pumpálja a vért szöveteibe.

Az abortuszt először a méhnyak kitágításával kezdik, majd bevezetnek egy szívókészüléket. Ez az eszköz először átszakítja a magzatburkot, majd folyamatosan távolítja el a magzatvizet.

„A néma sikoly” c. filmben az ultrahangon meglepő dolgokat láttak: a magzat mozgása felgyorsult, a szívócsőtől távolodni igyekezett, szíve 200/perccel vert, és száját sikoltásra nyitotta.

Aztán a szívóberendezés eléri a magzat testét, és testrészeit egyesével leszakítja és eltávolítja.

Vajon, ha a lefolyócsövekbe kamerát szerelnének, nem ugyanilyen képet kapnának azokról a gyermekekről, akik haláltusájukat vívják ott? Nem ugyanúgy viselkedik halála előtt a magzat, mint bármelyikünk? Retteg és minden erejével a túlélésért küzd.

Mennyire kétszínű a mi világunk! Ugyanaz a dolog történik a strandon és a kórházban, de az egyik előtt szörnyülködve állunk, míg a másikat mi magunk csináljuk!

Zábori Péter
SE ÁOK III.

 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya