Csodálatos Magyarország Moszkvában

Forrás: 
MTI - barikad.hu

Szvetlana Maleta akvarelljeiből Csodálatos Magyarország címmel nyílik kiállítás vasárnap a Moszkvai Magyar Kulturális Központban, az eseményről országos sajtótermékek is hírt adtak.

A tárlattal az a cél, hogy az orosz turistáknak másképp, új módon mutassák be a "vén Európát" - írta az eseményt beharangozva  a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

A Rosszija 1 állami televíziós csatorna is beszámolt a készülő rendezvényről, amely az "Európa készen áll a találkozóra" elnevezésű európai uniós projekt része, és amellyel szeretnék bővíteni a kontinensről kialakult turisztikai képet.

Szvetlana Maleta 15 lírikus, könnyed vonalvezetésű alkotása Budapest és Pécs ismert és kevésbé ismert, a művésznek kedves helyeit mutatja be.

A Moszkvai Magyar Kulturális Központban - a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozata keretében - a kiállítás megnyitóját követően a látogatók Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből hallanak részleteket orosz művészek előadásában.

Az esten a Kaposvári Egyetem művészeti karának elsőéves színház szakos hallgatói is fellépnek. A "Valahol, valamikor - Etűdök, jelenetek" címmel irodalmi-zenei összeállítással kedveskednek a moszkvai közönségnek.

A kaposvári diákok a Moszkvai Művészszínház (MHAT) meghívására  érkeztek az orosz fővárosba, és a neves színházzal fennálló együttműködés keretében egyhetes szakmai kurzuson vesznek részt.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya