A Függetlenség Menet szervezőinek hivatalos meghívója a magyaroknak

Forrás: 
ultrasliberi.hu

A 2013. november 11-i Függetlenség Menetének szervezői hivatalosan is meghívják a magyar hazafiakat, nemzeti radikálisokat, futballszurkolókat Varsóba! A rendezők szeretettel várják a magyarokat, akik a lengyel nép évezredes szövetségesei. Tavaly 100-120 magyar utazott ki Varsóba, idén is sokan tervezik az utazást! November 11-én irány Varsó!

A szervezők magyarul írt levele:

Drága Magyar barátaink!

Mi, lengyel hazafiak, mély szeretettel meghívunk benneteket a varsói Függetlenség Menetére. A rendezvényt ez év november 11-én tartjuk. A lengyel nemzeti mozgalom régi és gazdag múltú. A két világháború közötti időben egyike voltunk a legmeghatározóbb politikai erőknek, de sajnos a második világháború és a kommunista megszállás teljesen letarolta a hazánkat és megtörte nemzetünket.

Több, mint húsz évvel a kommunizmus bukása után Lengyelország még mindig olyan gyáva árulók által irányított, akik idegen hatalmaktól és vállalatoktól függenek. Többé senki sem törődik a nemzetünkkel… A lengyeleknek lengyel érdekeket kellene szolgálnia. Idén újabb hon- és nemzetmentő lépést teszünk. Tavaly a lengyelországi bábkormány megrettent a menetelő hazafiak tízezreitől, talán ez a menet volt idáig a legnagyobb ilyen megmozdulás egész Európában. Mennyivel leszünk többen idén?

Európai hazafiak! Muszáj együttműködnünk, ha meg akarjuk nyerni a harcot a liberalizmus és a kommunizmus maradványai ellen. Együtt erősebbek vagyunk, csatlakozzatok!

Találkozzunk Varsóban!

Nemzeti Mozgalom (Ruch Narodowy)

 

marsz 5 totál

Külön felvonulás a magyaroknak!

A szervezőkkel egyeztetve idén a magyar vendégek számára külön felvonulás is lesz! November 11-én 12 órakor a lengyel fővárosba érkező magyarok hazánk nagykövetsége előtt találkoznak, ahonnan – lengyel barátainkkal – közösen vonulunk a Függetlenség Menetének kezdetére! A Magyar Nagykövetség épülete a belvárosban található (ulica Chopina 2), a felvonulás kezdete pedig innen legfeljebb 1 kilométerre lesz.

A rendezvényt a Marsz Niepodległosci szervezői hivatalosan is bejelentették a hatóságoknál, így az teljes mértékben legális lesz.

magyar nagykövetség varsó

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya