Hamarosan igazi székely sörrel koccinthatunk

Forrás: 
zoldvalasz.hu

Sokan feltehették már a kérdést – sokszor – magukban, hogy székelyföldi az országviszonylatban is méltán híres csíkszeredai sör miért Ciuc, és miért nem Csíki sörként ékeskedik a kocsmákban, és égett be a köztudatba?

Ha belegondolunk, hogy egyetlen magyar szó, vagy székely motívum sincs az ország egyik leghíresebb sörén – úgy van beállítva, mintha egy krajovai vagy egy konstancai sör lenne – akkor valóban eltöprengünk, majd elszomorodunk, szomorúságunkban pedig iszunk egyet, vagy kettőt… – foglalta össze gondolatait e visszás helyzetről a kolozsvaros.ro egyik szerkesztője.

Úgy néz ki a szomorúságunkra nemsokára vigaszt találunk. Ugyan, dehogy nem történt semmi csoda – nem a csíkszeredai sörgyár bukaresti vezetőségében ébredt fel a székely öntudat – de ennek ellenére ma már biztos szeptember első felében piacra dobjak az igazi Csíki sört. A sör tiszta malátából és komlóból készül adalék anyagok nélkül; minőségileg a Heinekennel fog versenyezni ám ellentétben a a “Ciuc” sörrel amelyet a Heineken gyárt Csíkszeredában az igazi Csíki sört Csíkszentsimonban, a volt szeszgyár helyében létesített az új sör gyárban fogják gyártani.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya