Itt a világ 50 legjobb szállodája - Budapesté a 3.

Forrás: 
szeretlekmagyarorszag.hu

A time.com büszkén írja, hogy a T+L magazin szavazásán a legjobb 50 hotel listáján idén több amerikai szállás kapott helyet, mint tavaly. Mégis eközben a gyönyörű budapesti Four Seasons Hotel a cikk címképe, melyet a Lánchíd vonalában az Széchenyi téri Gresham-palotában láthat, aki hazánkba látogat. A népszerű Travel + Leisure (azaz utazás és szabadidő) magazin 19 éve minden évben megszavaztatja olvasóit a legjobb hotelekről. A szavazás szakmaiságát hűen tükrözi, hogy nem egy, hanem több kategóriában szavazhattak az olvasók, például díjazhatták a legjobb elhelyezkedést, a legjobb ételeket, vagy épp a szobák minőségét. A szavazás végén a T+L munkatársai összesítették a szavazatokat, ebből pedig megszületett az eredmény.


A Gresham-palota - forrás: Wikipédia

A győztes a montanai Triple Creek Ranch lett, 97.44 ponttal. A montanai hotel épphogy megelőzte a 2. helyen végző Nayara Springs Hotelt, amit Costa Ricában találunk. A Nayara 97.00 pontjával pedig alig egy tizeddel végzett a budapesti Four Seasons előtt (96.91).

Az amerikai lap azt írja a Gresham-palotában található hotelről, hogy a Four Seasons luxusmárka 125 millió dolláros befektetésének is köszönhető, hogy a felújítás után ismét régi pompájában tündököl a magyar palota. Az amerikaiak szerint csodálatos élmény a Duna-Partra néző szoba és a szemközti oldali, Budai várban tartott népzenei fesztivál is kihagyhatatlan.

A teljes listát ezen a linken találjátok meg.
 

Gresham-palota

A Wikipédia szerint a magyar szecessziós építészet kiemelkedő épülete. Budapest ötödik kerületében található, a Lánchíd vonalában, a Széchenyi tér 5–6. szám alatt.


A Gresham-palota belülről - forrás: Wikipédia

A palota Quittner Zsigmond és a Vágó fivérek tervei alapján épült 1907-ben, a londoni The Gresham biztosítótársaság budapesti székházaként. Földszintjén egykor a híres Gresham Kávéház működött, e kávéházban tartotta összejöveteleit a Gresham-körnek nevezett művészeti társaság.

1987 óta más Duna parti épületekkel együtt a Világörökség része. 2004-ben teljes felújítás után mint 179 szobás luxusszálloda nyílt meg Four Seasons Gresham Palace Hotel néven.
Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya