Milliárdos gagyik helyett látványos történelmi oktatófilmeket!

Forrás: 
alfahir.hu

Andy Vajna, mint a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos 2014-ben több mint 5 milliárd forint feletti összeg felett diszponál – hívta fel a figyelmet szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője. Hozzátette: ezt a támogatást azért kapja a kormánytól, hogy új struktúrák, új elképzelések és új tartalmak jelenjenek meg a magyar filmipar történetében.

A politikus megjegyezte: ehhez képest az látható, hogy semmi nem változik a produkciók minőségében,  és ebből az óriási összegből sok százmilliós támogatások kapnak különböző „zs- kategóriás” hollywoodi produkciók nagyon rossz magyar adaptációi.

A politikus hangsúlyozta: mindeközben az utóbbi időkben nagyszerű kezdeményezéseknek lehetünk tanúi, például az E-History – Történelmi Animációs Egyesület önerejéből és civil támogatásokból komoly produkciókat hoz létre. Ők vitték vászonra animációs formában a mohácsi csatát és a nándorfehérvári diadalt is.

A Jobbik úgy látja, a mindenkori magyar kormány ezeket a kezdeményezéseket nem veszi észre és nem támogatja. A nemzeti radikális párt szerint a Nemzeti Filmalapnak szánt összeg töredékéből a fent említett egyesület vagy ehhez hasonló csapatok elképesztő minőséget tudnának produkálni.

Mirkóczki Ádám kiemelte: ez nem csak szórakoztatás, hiszen ezek az animációs filmek az oktatás nagyszerű elemei lehetnének.

A Jobbik a 2015-ös költségvetés vitája során módosító indítványokkal szeretné támogatni az E-History – Történelmi Animációs Egyesületet és a hozzájuk hasonló kezdeményezéseket, valamint arra kérik a kormányt, hogy vagy állami megrendelésekkel vagy éves támogatásokkal segítsék ezeket a produkciókat.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya