Megdöbbentő kampányfilm a cukros üdítők ellen

Forrás: 
zoldvalasz.hu

A Center for Science in the Public Interest amerikai egészség-tudatosságot hirdető intézet nemrégen egy érdekes animációval rukkolt elő, a The Real Bears című rövid kisfilmmel.

A film egyértelműen a korábban szintén jegesmedvéket reklámozó Coca-Colára utal, de azért tudni kell, hogy általában véve a szénsavas cukros üdítők rendszeres fogyasztása jelenthet egészségügyi kockázatokat, nemcsak a kóláé.

A videó elején a jegesmedvék boldogan szürcsölik azt a bizonyos italt, ám hamarosan a túlzott bevitel tüneteit tapasztalják magukon: elhíznak, hullanak a fogaik, merevedési zavar alakul ki náluk, egyiküknek a cukorbetegség következményeként amputálni kell a lábát. A kisfilm végén a mackócsalád tagjai az óceánba öntik a bűnös italt.

A videó alatt hallható Sugar (azaz „Cukor”) című szerzemény Jason Mraz dala egyfelől az üdítő egészségtelen mivoltára utal.

Fontos!

A rendszeres üdítőital-fogyasztás 60%-kal növeli a gyermekkori elhízás kockázatát és 25%-kal a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Az üdítőitalokban általában semmilyen más hasznosítható tápanyag nincs, csak csupasz cukor, csupa kalória, amit a szervezet rendkívül hatékonyan raktároz el hájként. A nem baleset következtében szükséges amputációk 60%-a cukorbetegség miatt történik, melyek nagy része megelőzhető lett volna kellő odafigyeléssel és a vércukoranyagcsere rendben tartásával. 

Hazánkban, hogy állunk a témához?

Lassan minden második felnőtt túlsúlyos, miközben a gyermekkori elhízás is vírusszerűen terjed, ahogy a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség is.

Az üdítőrajongó jegesmedvecsalád egészségügyi problémáit megkapó őszinteséggel bemutató videó homlokegyenest ellentmond a pozitív életérzést sugalló kólareklámoknak. De vajon elég-e hozzá, hogy megváltoztassa fogyasztási szokásainkat?

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya