Mi mindent köszönhetünk az RTL-Klubnak?

Forrás: 
jobbegyenes.blog.hu/

A kormány legújabb elképzelése szerint sávos adókulccsal bevezetné a reklámadót. Ezt az új adófajtát szinte kizárólag a reklámtorta legnagyobb szeleteit magukénak tudóható kereskedelmi csatornák az RTL Klub és a Lenin2 TV2 fizetné. A piacvezető RTL válasza sem váratott sokáig magára, bejelentették: amennyiben bevezetésre kerül az új adófajta, akkor az is elképzelhető, hogy kivonulnak Magyarországról.

Mielőtt felpattannánk a karosszékből, és sebtiben elkezdenénk segíteni pakolni az RTL Klub székházában, érdemes visszatekinteni, hogy mit adott nekünk a napjainkban a legnépszerűbb TV-csatorna.

Az elmúlt 16 évben adásba került népbutító műsoraikat még a teljesség igénye nélkül is nehéz felsorolni, de azért a „gyöngyszemeket” érdemes felidézni. Bizonyára sokan emlékeznek még a Balázs és a Mónika showkra.  Ezekben a kiváló produkciókban, a munkából fáradtan hazatérő polgár minden délután szemtanúja lehetett, amint társadalmunk többségében kevésbé iskolázott tagjai élő adásban némi szóváltás után kiverték egymás fogát.

Megörvendeztetett továbbá minket az RTL Klub a valóságshowival is. Az öt szériát megélt Való Világ a hazai televíziózás egyik legkártékonyabb műsora volt. Bűnözők, repedtsarkú prostituáltak és különböző kétes alakok  hónapokig tartó fetrengését követtették nyomon a TV nézők nap mint nap. Menekülni sem lehetett előlük, mert az emberre úton útfélen az éppen aktuális VV-akárki mosolygott. És, hogy miért volt olyan kártékony ez a műsor? A tinédzserek jelentős részének a szemében a műsorban szereplő nímandok lettek a példaképek. Róluk lehetett mindenhol olvasni, még a csapból is ők folytak és sajnos folynak a mai napig is. Az igazi büszkeségeink sportolóink, színészeink, művészeink a háttérbe szorultak. Azért valahol nagyon szomorú, hogy a mai tizenévesek egy jókora hányada fejből felsorolja a Való Világ utolsó szériájának a szereplőit, míg mondjuk Gyurta Dánielről, Cseh Laciról vagy éppen Rudolf Péterről még csak hírből sem hallottak.

Érdemes visszaemlékezni az RTL Klub díszcigányának, a vödörfejű Győzikének és kedves családjának kalandjairól forgatott műsorra is. Ez is egy remek produkció volt, sokat hozzátett a magyar kultúrához, és a magyarság szellemi fejlődéséhez.

A két legnagyobb kereskedelmi TV csatorna a különböző műsoraikban folyamatosan bemutatott, az átlagember számára elérhetetlen tökéletesség, gazdagság és életszínvonal tudat alatt nézők millióiban keltett kisebbrendűségi érzést. Sokan úgy akartak élni, ahogy a TV-ben látták, például a celebek különböző rongyrázó főzőműsoraiban, végignézhették, hogy miként tengetik mindennapjaikat a „sztárok” és milyen luxus kategóriába tartó ételekkel és italokkal kedveskednek egymásnak. Majd amikor már jól kicsodálkozták magukat, visszatértek a konyhaasztalhoz és beosztották maradék pénzüket a hó végére.

Egy-két műsort leszámítva az RTL Klub és a TV2 az elmúlt 16 évben csak kárt okozott az országnak. Az utóbbi időben különösképpen felgyorsuló szellemi és erkölcsi romlás legnagyobb élharcosa ez a két kereskedelmi csatorna volt. Ha az RTL Klub menni akar, hát menjen, de vigye magával még azt a rengeteg szemetet is, amit az elmúlt bő másfél évtizedben kitermelt. Nem fog hiányozni, csak jobb jöhet helyette.

A kormány pedig ezzel a lépéssel az eddig velük szemben enyhén kritikus, vagy épp semleges álláspontot képviselő kereskedelmi TV-éknek üzent hadat. Az RTL és a TV2 most fizetheti meg a 2002-es választások árát, amikor nyíltan a baloldal mellett kampányoltak. Tudhatták volna, Orbán sohasem felejt. Viszont a miniszterelnök is felkészülhet a kemény csatákra, ugyanis ezzel a lépéssel a kereskedelmi TV-ék „sztárjainak” kenyerét vennék el, akik nem fogják olcsón adni a bőrüket.

Jurenkó Ferenc

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya