Öt kirándulóhely, ahová érdemes ellátogatnotok a hosszú hétvégén

Forrás: 
jobbikit.hu

A hosszú hétvégére való tekintettel most összegyűjtöttünk számotokra 6 olyan kirándulóhelyet, ahová mindenképpen érdemes ellátogatnotok, ha utazást, túrázást terveztetek, vagy egyszerűen csak nem volt kézzelfogható ötletetek, hogy mivel töltsétek kellemesen a négy napot.  

Szent György-hegy

A Tapolcai-medence közepén fekszik ez a magányos tanúhegy, amely egykoron vulkáni tevékenység következtében keletkezett. Gyönyörű turistaösvényei s a hegy tetejére érve az ember szeme elé táruló páratlan kilátása, a Balaton szépsége teszi felejthetetlenné az itt megtett sétákat. A hegy nevezetességei az ÉK oldalon akár 30 méteres magasságot és másfél méter szélességet is elérő bazaltorgonák. Nem messze található Szigliget, ahol mindenképpen érdemes megtekinteni a település fölé magasodó várat.

Tihany

A Balaton északi partjának talán legismertebb kirándulóhelye, ahová nagy valószínűséggel minden hazánkfia életében egyszer ellátogat, ha a magyar tengert veszi célba. Ősszel is remek célpont, hiszen a főbb látnivalók mellett gyalogtúrákat is tehetünk a félszigeten, arról nem beszélve, hogy a csendes kikapcsolódásokat kedvelőknek az őszi Tihany a maga nyugalmával a mennyország lehet. A bencés apátság mellett olyan híres – költőket is megihletett – különlegességekkel találkozhattok, mint a tihanyi echo, a barátlakások vagy a virágzása idején szemet gyönyörködtető őslevendulás.

Dunakanyar

Magyarország egyik legszebb turistacélpontja, ahol a Duna a Visegrádi-hegységet és a Börzsönyt választja el egymástól. A folyó mindkét partja számos kirándulási és kikapcsolódási lehetőséget tartogat. A Börzsöny tetejéről páratlan rálátás nyílik a Visegrádi várra, alább ereszkedve Nagymaros község pedig sok-sok szépen megőrzött épületet, hívogató boltocskákat – köztük egy kézműves csokoládékat áruló üzletet rejt, amelyet vétek lenne kihagynotok.

Zengő

A gyalogtúrák szerelmeseinek kihagyhatatlan úti cél lehet a Mecsek legmagasabb csúcsa. Nem csak az erdő hangulata, szépségei és sajátos csöndje miatt, hanem a hegyet övező kulturális emlékek végett is. Pécsvárad bővelkedik látnivalókban, a település képét a Zengő lábánál magasló vár és temploma határozzák meg. Odébb Püspökszentlászló arborétumát csodálhatjátok meg, a hozzá tartozó kastélyban pedig egykor Mindszenty József bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása raboskodott.

Tokaji borvidék

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a vidéket, akik a lankás dombokat átszelve, pihenésképpen szívesen kóstolnak borospincék mélyén pihenő nedűket. A Tokaji borokat biztosan nem kell bemutatni senkinek, ám egy fárasztó kirándulás végén igazán jól eshet az utazónak egy-egy pohár mézédes aszú, vagy üdítő furmint. Külön öröm, hogy olyan meseszép és látnivalókban gazdag falvak veszik körül a borvidéket, mint Tokaj, Tállya vagy éppen Sárospatak. 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya