Wass Albert helyett a Faludy-félék uralják a tananyagot

Forrás: 
http://jobbikit.hu

 

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy az új Nemzeti alaptanterv tartalmi elemeiben - preambulumával szemben - nem a hazafias felfogást közvetíti a diákoknak, hiszen például kötelező tananyag lesz a Prohászka Ottokár püspök szobrát ledöntő, magyarellenes Faludy György, ám többek közt egyik legnagyobb erdélyi írónk, Wass Albert neve nem is szerepel a központi elvárások között – írja Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője és Oktatási Kabinetének elnöke vasárnapi sajtóközleményében.

A politikus szerint a Fidesz minden, a hazafias nevelést hangoztató kommunikációja ellenére nem szakít az eddig uralkodó liberális felfogással, és például a magyarság őstörténete elhanyagolható szerepet kap a történelemórákon, ellenben a cigányság történetéről mindenkinek tanulnia kell majd. A kormány említésre méltónak sem tartja a Szent Korona-tan eszmeiségét, míg az egypárti Alaptörvényt kötelező tananyaggá teszi. A második világháború történetének tanításakor is az ún. holokausztot emelik ki külön témaként, míg például a délvidéki magyarirtást vagy a Rongyos Gárdát nem említik.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra kerülése esetén sürgősen szakít a hamis történelemtanítással, magyarságunk megőrzése és identitásunk erősítése céljából a nemzet pozitív példáit fogja közvetíteni a jövő generációnak – zárja közleményét a Jobbik politikusa.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya