30 alatt vagy és nincs munkád? Akkor lehet, hogy szerepelsz ebben a cikkben

Forrás: 
hello90.blog.hu

A 15-29 éves korosztály körében a munkanélküliség kétszer akkora, mint a teljes felnőtt lakosságban, minden 7. harminc év alatti munkanélküli. Háromszáz munkakereső fiatal élményeit csomagoltuk interaktív önéletrajzokból készült grafikákba, hogy megmutassuk, hogy néz ki az ifjúsági munkanélküliség a számokon túl. Minden képre érdemes kattintani!

A stábunk tagjai egyre több történetet hallottak környezetükben a munkakeresés kilátástalanságáról, ami nem csoda, mert összesen 113 ezer fiatal keres most munkát, de nem talál. Kíváncsiak voltunk, vajon mindenhol ugyanúgy fest-e a helyzet, ezért megkérdeztünk több mint 300 fiatalt az ország különböző pontjáról egy anonim kérdőív segítségével.

Volt köztük, aki munka nélkül nullának érzi magát, de volt, aki összespórolt pénzére támaszkodva egyelőre élvezi, hogy nem kell ébresztőórára kelnie reggelente. Van, akinek regénybe illő sztorijai vannak a munkaügyi központokról, de csomóan soha nem jártak ott. Van, aki már öt éve, de van aki csak két hete keres munkát. Ha az átlagot nézzük, akkor válaszadóink 11 hónapja keresgélnek, és naponta két órán át böngészik az álláslehetőségeket. Ez azt jelenti, hogy átlagosan már 84 teljes munkanapot töltött minden válaszadó állásvadászattal. Ez négy hónapnyi munka.

Ugyan nagyon különböző helyzetben vannak a válaszadóink - az ország különböző pontjain, nagyvárosban vagy kistelepülésen élnek, érettségi nélküliek vagy diplomások -, vannak közös szavak, amelyek feltűnően gyakran szerepeltek a kérdésekre adott válaszaikban.

A TELJES CIKK ITT ÉRHETŐ EL

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya