Mire figyeljünk, ha diákmunkát vállalunk? 1. rész

diákmunka
Forrás: 
jobbikit.hu

A Jobbik és a Jobbik IT célul tűzte ki, hogy fellép a diákmunkások kihasználása ellen és szinte egyedüliként foglalkozik problémáikkal. Most az Ifjúsági Tagozat honlapján interjúsorozatot indít, a diákmunkával kapcsolatos legfontosabb kérdésekről. Hetente egy-egy kérdést intézünk majd Fazekas Tiborhoz, a téma egyik jobbikos szakértőjéhez.

Mit tanácsolna, mire figyeljenek legjobban, akik diákmunkát vállalnak?

Csak legális, munkaszerződéssel kísért munkát vállaljanak el, még akkor is, ha anyagilag látszólag rosszabbul járnának. Szerezzenek be előzetesen minél több információt a várható munkavégzéssel kapcsolatban, hogy később ne érje őket kellemetlen meglepetés. Munkaszerződésük a munkavállalással kapcsolatosan minél több információt tartalmazzon! Alaposan tanulmányozzák azokat a jogszabályokat, brosúrákat, amelyek munkavállalásukat szabályozzák.

 

Azoknak, akiknek egyáltalán nincs még tapasztalatuk, azoknak mit tanácsol, milyen munkákat kerüljenek el, ha tehetik?

Kerülni kell azokat a munkákat, amelyeknek a díjazása teljesítménybérben történik, vagy egy alacsony fix fizetésben, pluszjutalékban. Ezek ugyanis nehezen követhetőek és számon kérhetőek. Ugyancsak körültekintően kell eljárni bizonyos idényjellegű munkavégzéseknél, a szolgáltatások (turizmus, vendéglátás) területén, ugyanis itt, a foglalkoztatók számára kieső bevételek miatt bizonytalanná válhat a diákok elérhető jövedelme is.

 

folytatás következik...
Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya