Személyi felelősöket követel és feljelentést tesz Dúró Dóra

Forrás: 
kuruc.info
A Jobbik követeli a kormánytól, hogy nevezzék meg a felelősöket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pazarló és törvénytelen elszámolással működő gazdálkodása miatt, valamint az ellenzéki párt feljelentést tesz okirathamisítás, számviteli fegyelem megsértése és költségvetési csalás gyanúja miatt - közölte Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik Oktatási Kabinetének elnöke.

A Jobbik szakpolitikusa hétfői közleményében az Index írására reagált. A cikk szerint Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról és elnökének tevékenységéről egyebek között azt írta: azt hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - ismerteti az Index.

A Jobbik szerint felháborító, hogy "az oktatási kormányzat újabb hazugságáról ismét egy kiszivárgott dokumentumból" kell értesüljenek az érintettek. Dúró Dóra szerint ez arra is rávilágít, hogy a döntéshozók hónapok óta tisztában vannak a problémával, mégis a Klik vezetője néhány napja "átláthatóbb, hatékonyabb" rendszer létrejöttéről beszélt. Eközben Szabó Balázs miniszteri biztos jelentéséből kiderült: "csak ebben az évben 2 milliárd forintot dobnak ki az ablakon a szervezetben".
A Jobbik szerint a jelenlegi rendszerrel szemben az állami szerepvállalásnak elsősorban a tartalmi szabályozás területén van helye az oktatásban, a fenntartást pedig az állam és az önkormányzatok ésszerű, szoros együttműködésével tartják megvalósíthatónak.
Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya