Szükség esetén legálisan ölthetnének a tanárok Texasban?

Forrás: 
vs.hu

Egy törvénytervezet szerint szükség esetén akár „halálos kimenetelű” intézkedéssel is élhetnének a tanárok diákjaikkal szemben.

Nem kellene büntetőjogi következményekkel számolniuk a tanároknak Texasban a jövőben, ha önvédelemből esetleg megölnek egy diákot vagy bárki mást egy oktatási intézmény területén – írja a Fox News. A „Teachers Protection Act” (A tanárok védelméről szóló törvény) című javaslat elfogadása esetén ugyanis kimondanák, hogy „bármely, akár halálos kimenetelű sérülés okozása” büntetőjogi következmények nélkül maradna, ha a tanerő úgy érzi, fenyegetés éri, és ezért önvédelemből kell cselekednie.

A Texasi Tanárok Szakmai Szövetsége vezetője, Monty Exter érdemben nem kommentálta a republikánus törvénytervezetet, csak annyit mondott, bizonyos eszközök már most is a tanárok rendelkezésére állnak (van, ahol már viselhetnek fegyvert is iskolában), a szabályozást pedig helyi szinten kellene hagyni.

A törvénytervezet napokkal az után készült el, hogy az államban óriási botrányt kavart egy videó, amelyen egy középiskolás diák ütlegeli tanárát, miközben az illető meg sem kísérel védekezni.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya