A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint politikai érzékenységet sért a Vesszen Trianon, ezért büntetést osztogat a hazánk egysége mellett kiállók klubjainak

Forrás: 
ultrasliberi.hu

Az alábbi felhívás jelent meg a Vasas FC honlapján, eredeti formájában közöljük, a vonatkozó szövegrész kiemelésével.

A Vasas FC vezetése ismételten kéri a szurkolókat a sportszerű drukkolásra

A Vasas FC vezetése ismételten kéri a Tisztelt Szurkolókat, hogy a Vasas-Sopron szombati bajnoki mérkőzésen sportszerűen buzdítsák a csapatot és ezzel segítsék hozzá az újabb győzelemhez, másrészt tartózkodjanak az ellenfél, a játékvezető, az MLSZ szidalmazásától, valamint politikai érzékenységet sértő rigmusoktól. Ne adjanak okot az MLSZ Fegyelmi Bizottságának arra, hogy bizonyos szurkolói skandálások miatt pénzbüntetéssel sújtsák a Vasas FC-t.

Örvendetes volt, hogy a 2014. november 7-i, pénteki NB II-es bajnoki mérkőzésen, Csákvárott mintegy 100 Vasas szurkoló buzdította a csapatot, amivel aktívan hozzájárultak a csapat eredményes szerepléséhez. Ezért köszönet illeti mindazokat, akik a munkanap ellenére leutaztak Csákvárra.

 Ugyanakkor az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FeB) november 13-i, csütörtöki ülésén a Csákvár-Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Vasas FC-t, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai érzékenységet sértő magatartása („Vesszen Trianon” rigmus skandálása) miatt 100.000,- forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Az MLSZ FeB határozata tartalmazza, hogy a Vasas FC Kft. sportszervezet megvalósította a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 7. B) pontja és az FSZ 86. (1) bekezdése szerinti fegyelmi vétségeket.

A 7/B pont így szól: “Ha a nézők hátrányos, megkülönböztető jellegű, gyűlöletre uszító kifejezéseket használnak, illetve ilyen tartalmú jelszót, jelmondatot hordozó táblát (papír vagy szövetszalagot is) helyeznek ki, vagy vétkesek bármilyen egyéb hátrányos megkülönböztetést tartalmazó, gyűlöletre uszító és/vagy lenéző viselkedésben a mérkőzésen, akkor az illetékes Fegyelmi Bizottság köteles eljárni azzal a vétkes sportszervezettel szemben, melyhez beazonosíthatóan tartoznak a szurkolók.”

A határozat megemlíti, hogy annak alapját a mérkőzésről készült szövetségi ellenőri jelentés képezte.

Tisztelt Vasas Szurkolók!

A Vasas FC tulajdonosi köre, szakvezetése és a játékosok mindent megtesznek azért, hogy a csapat eredményesen szerepeljen az NB II-es bajnokságban és megteremtsék annak az esélyét, hogy az első osztályért folytatott küzdelemnek mindvégig részesei lehessünk.

Ezért kérünk minden felelősen gondolkodó és a Vasast szerető drukkert, hogy ne adjon lehetőséget arra, hogy a csapatot működtető társaságot ismételten megbüntessék.

A százezer forintból sok hasznos dolgot lehetetett volna a játékosoknak vásárolni (vitaminok, italok stb.) Egyúttal a Vasas FC ismételten köszöni a csapat mérkőzésein a szurkolók részéről megnyilvánuló hangos buzdítást, ami hozzájárulhatott a csapat eddigi eredményes játékához.

Bizonyítsuk be, hogy a Vasas-család ebben az ügyben is összefog, és képes lesz a Vasas-Sopron mérkőzésen is csak sportszerűen bíztatni kedvenceiket.

Hajrá Vasas! Mindörökké Angyalföld!

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya