Ez bent volt?

Forrás: 
sportgeza.hu

Mindössze négy ezredmásodpercig volt a labda a gólvonal mögött, de a gólvonal-technológia ezt is kiszúrta a FIFA egyik tesztjén, derült ki a szervezet videócsatornáján közzétett videóból.

A szombat este kezdődő Konföderációs Kupa lesz az első olyan nagy nemzetközi futballtorna, ahol alkalmazzák a rendszert, a jövő évi világbajnokságon is használni fogják, hogy eldöntsék a vitás eseteket.

A FIFA által használt GoalControl-technológia több nagysebességű kamerával pásztázza a kapukat, minden szögből meg tudja ítélni, átment-e a gólvonalon a labda.

Nem mindenki támogatja azonban a technológia bevezetését, az UEFA-elnök Michel Platini korábban úgy kommentálta a fejlesztéseket, hogy nem akar a videójátékokhoz hasonló futballt.

„Ahhoz, hogy a gólbíró-technológiát bevezessük a mi rendezvényeinken, körülbelül 50 millió eurót kellene költenünk öt év alatt. Ezt a pénzt sokkal inkább a pályák és a futball fejlesztésére költeném el, mint arra a technológiára, amit évente egy-két esetben használnának" - tette hozzá.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya