Jobbikos vezető a freestyle foci mestere (+videó)

Forrás: 
alfahir.hu

Elképesztő, bravúros játékra képes a labdával Sűrű Tamás, a Jobbik dombrádi alapszervezetének vezetője, akit a sport világában Sűrü Fx Tamásként ismernek többnyire.

További videókat a www.magyarfreestylefoci.hu oldalon nézhet!

Az én történetem, 2004-ben kezdődött. Minden héten kétszer jártam el edzésre, a helyi focicsapathoz, hogy profi sportolóvá váljak majd, "ha nagy leszek". 14 éves voltam. Egy idegenbeli meccs alkalmával, egy támadást indított a csapatom. Én, mint csatár posztban játszó focista, elindultam előre, megszereztem a labdát, ám mikor azt elrúgtam, az ellenfél védője letalpalt. Közel 10 percen keresztül sétáltam még a pályán, a folyamatosan duzzadó lábfejemmel, amikor lefújták a félidőt. Rögtön éreztem, hogy ebből elég hosszas "betegszabadság" lesz. Ez idő alatt kaptam egyik helyi haveromtól, egy "Freestyle focis" videót, amelyben egy holland freestyler, Soufiane Touzani, már akkor a világ legjobb trükkjeit mutatta be. Első elgondolásom, látván ahogy "teszi-veszi" a labdát az volt, hogy ha ezeket sikerülne elsajátítanom, valószínűleg az egyik legjobb focista is lehetne belőlem. Nem vesztegettem az időmet, amint kicsit felépültem, elkezdtem gyakorolni a mozdulatokat, és csodával határos módon, rövid idő alatt kidolgoztam azokat annyira, hogy később már a focipályán mutogattam bemelegítés során. Majd annyira belemerültem a mozgásba, hogy abbahagytam a sima focit, és rá két évre már Hollandia fővárosában, Amsterdamban találtam magam, egy világbajnoki harmadik hellyel a kezemben. Azóta kétszer nyertem, magyar, ugyan ennyiszer holland, verseny mellett számos dobogós hely is született már. Erre a "civilek" is felfigyeltek, különböző rendezvények során kérik bemutatásra a különböző trükköket, és folyamatosan bővül a kör. Így a szakadt labda lecserélődött, minőségire, a tornacipő, márkás teremcipőre, és a ruházat már saját névhez fűződik Hitmen Of Skills néven – írja saját honlapján Sűrű Tamás, akinek mostanra már elismert neve van az underground Freestyle foci világában, emellett pedig elkötelezett nemzeti radikális.

Sűrű Tamás eddigi eredményei: világbajnoki 3. hely (Masters Of The Game Amsterdam 2006), kétszeres magyar bajnok (Első Magyar Champs Freestyle foci verseny és Red Bull Street Style 2009), kétszeres holland bajnok (Streetmasters Amsterdam 2009, Streetmasters Armesfoort 2009)

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya