Kiütéssel jutottunk az Eb-elődöntőbe

Forrás: 
sportgeza.hu

Kiss Éva bravúrjaival, kemény védekezéssel, a második félidőben mindössze hét gólt kapva szétzúzta Romániát a magyar női kézilabda-válogatott. Megvan az Eb-elődöntő, valószínűleg Norvégia lesz az ellenfél pénteken, Belgrádban.

A szerbiai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában úgy alakultak a meccsek - nem tudtak nyerni az oroszok - a magyar-román előtt, hogy egy győzelemmel az utolsó forduló eredménye már nem számít, Karl Erik Böhn csapata már azonnal készülhet a szombati elődöntőre.

A románok ellen Görbicz Anita vírusos betegsége után már tudta vállalni a játéka, és a jelenléte nagyon sokat jelentett. Az elején ugyanis, amíg nem volt a pályán, nem volt ritmusa a mieink támadójátékának, gyorsan el is húztak három góllal (2-5), majd 4-7 is volt a 17. percben, amikor hirtelen beindult a magyar válogatott. Kellett ehhez Bradeanu kiállítása, és végre ezt meg tudták büntetni a magyarok. (Kovacsicz gólja és Vérten duplája jelentette az egált.)

A zsinórban lőtt három góllal a különbség eltűnt, a románok Neagu vezetésével még egyszer elhúztak, 9-11 után viszont már fellángolásaik sem igazán voltak.

A magyar csapat előbb kiegyenlített, a félidő végére pedig már 14-12 volt, akkor éppen megint a szélsők (Vérten, Kovacsicz) voltak nagyon pontosak.

A második félidőben Görbicz Anita teljesítménye dominált, miután a kapuba Tolnai állt, pontosan tudta, hogy a pattintott, térd magasságban eleresztett lövéseivel szemben tehetetlen lesz.

Emellett nagyszerűen szolgálta ki a beállót, Szamoránsky Piroska pedig belőtte a ziccereket. Vértennek is hajszálpontosan húzta le a labdákat, szemre is tetszetősen, sok ötlettel játszott a válogatott, amihez értelemszerűen egy tökéletes védekezés is hozzájárult.

Kiss Éva fontos labdákat fogott, Szekeres Klára és a frissen behívott valamint frissen honosított Triscsuk Krisztina nemcsak jól és feszesen védekezett, fegyelmezettek is voltak, és a románok nem tudták kihasználni, hogy a már említett két középső védőt többnyire lecserélte a támadásokra Böhn kapitány. Pedig az elején még nagy lendülettel támadták a falat, gyorsan felvitték a labdát, később azonban a lelkesedés jelentősen visszaesett.

Vérten Orsolya is kimagaslott, hét gólja azért is kiemelendő, mert önmagát hozta fel gyengébb kezdés után, a végén már nem tudott hibázni sem.

Az utolsó öt perc 24-18-as magyar előnnyel kezdődött, és ekkor már pontosan érezni lehetett, a tanácstalan románok bármihez nyúlnak, nem tudnak gólokat lőni, és nem tudnak közelebb kerülni.

MIndkét oldalon volt még egy-egy gól, Magyarország pedig nyolc év után Eb-elődöntős. Valószínűleg az olimpiai bajnok norvégok következnek a négy között. Ha Montenegró legyőzi a spanyolokat, akkor csoportelső, bármi lesz a magyar-oroszon. Magyarországnak pontelőny kell, mert pontazonosságnál Montenegró a csoportelső, amivel elkerüli a nagy favorit Norvégiát.

 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya