Kubala, Kocsis és Czibor - Magyarok a Barcáért

Forrás: 
eurobarca.hu

Az FC Barcelona jelenleg - az idei szezon ellenére is - egy kivételes korszakot él meg, melyben a játékával még akkor is el tudja kápráztatni a szurkolóit, amikor a játékosok valójában nem a legjobbjukat nyújtják. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy ennek a stílusnak az alapját három magyar, nevezetesen Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán tették le elképesztő tehetségükkel és szavakkal nem eléggé méltatható emberi nagyságukkal. 

Kocsis Tibor filmrendező és producer filmjének a televíziós bemutatásáról már korábban is beszámoltunk, ám május 21-én szerda este 20 óra környékén saját magunk győződhettünk meg arról az Uránia Nemzeti Filmszínházban a film díszbemutatóján, hogy a 'Magyarok a Barçáért' nevet viselő dokumentumfilm minden egyes percét megéri. 

A képsorok nem csupán történelmi keretbe helyezték azt, hogy egészen pontosan milyen hatással is volt az FC Barcelona naggyá válására Kubala, Kocsis és Czibor, de szurkolók, újságírók és egykori csapattársak megszólaltatásával olyan érzelmi töltetet adtak a képsoroknak, melyek láttán a néző komolyan sajnálni kezdi, hogy nem láthatta ezt a három géniuszt a pályán játszani. 

Kubala, Kocsis és Czibor nem csupán a pályán mutattak újdonságot a katalán szurkolóknak, hanem az emberi kvalitások terén is egészen különleges tulajdonságokkal bírtak, aminek következtében a katalánok teljesen befogadták őket, és úgy tekintettek rájuk, mint honfitársaikra. 

A mai magyar futballvalóságból kitekintve egészen elképesztő az, hogy egy magyar kisgyerek sok gyakorlás, verejték, kudarc, siker, kisebb-nagyobb pofon és csalódások után eljusson a világ egyik legnépszerűbb egyesületébe. Az pedig egészen elképzelhetetlen, hogy ez a magyar kisgyerek alapjaiban határozza meg a világ egyik legnépszerűbb klubjának a történelmét. Az pedig még inkább elképzelhetetlen, hogy a világ legnépszerűbb klubjára egy időben három magyar futballista gyakoroljon kitörölhetetlen, örök érvényű hatást. 

Ennek a történetnek a könnyebb elképzelését hivatott elősegíteni, valamint ennek a kitörölhetetlen hatásnak az örökkévalóságát akarja bemutatni Kocsis Tibor dokumentumfilmje. 

Május 29-től, azaz jövő hét csütörtöktől az art mozikban lesz látható a 'Magyarok a Barçáért' című dokumentumfilm.

 
 
 
Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya