A Magyar Birkózó Szövetség Facebook-oldalának toborzója - a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás ellen

Forrás: 
kuruc.info

Kedves Kuruc.info!

Pászthy Tamás vagyok, magyar birkózó. A napokban a Magyar Birkózó Szövetséggel egyeztetvén létrehoztam annak hivatalos Facebook-oldalát, "Magyar Birkózó Szövetség - Hungarian Wrestling Federation" néven.

Az oldal létrehozásának ötletét én vetettem fel, révén, hogy a birkózás - sajnos - igen népszerűtlen sport hazánkban, holott a legősibb és legelementárisabb sportról van szó, mely minden küzdősport alapja. Bár a népszerűtlensége elsősorban a média kiegyensúlyozatlan tájékoztatásából fakad, másutt a birkózás olyan népszerű, mint itthon a foci. 14 éve tartozom a birkózók közösségébe és amit ott tapasztaltam az az, hogy kevés egyéb helyen tesz szert egyszerre ennyi előnyre az ott edződött gyermek, vagy felnőtt.

Hogy mik ezek az életben is hasznosítható előnyök? Talpraesettség, jó fizikum, erkölcsi és fizikai tartás, alkalmazkodóképesség elsajátítása, a kényesség és nyápicság elűzése, határozottság, erős küzdőszellem, közvetlenség, jó kapcsolatépítő képesség és számos barát.

A hazáért vívott küzdelemben és az életben való sikeres helytállás során mindegyikre szükség van, ezért az imént taglaltakra hivatkozva a legfontosabb sportnak tartom. Több küzdősportot is kipróbáltam már, jártas vagyok bennük és azt tapasztaltam, hogy a birkózók rendelkeznek a legkomolyabb kondícióval, erővel és állóképességgel.

A Facebook-oldalt arra szenteljük, hogy azon keresztül ellensúlyozzuk a populáris sportok híradásait és népszerűsítéseit, és hogy megmentsük a népszerűségi és utánpótlási szempontból életének utolsó óráiban lévő, számunkra szent sportot.

A diák- és utánpótlásversenyek létszámai évről évre redukálódnak, és ugyanez a tendencia mutatkozik a sport iránt érdeklődő emberek létszámát tekintvén is.

Arra kérlek benneteket, hogy tekintettel a nagy létszámú olvasói táborotokra, támogassátok Ti is ezt a célt, és amennyiben belefér a Kuruc.info közéleti tevékenységébe egy sportág népszerűsítése, akkor osszátok meg a Facebook-oldalunkat, hogy minél többen kedvelhessék azt!

A gyermekes olvasókat pedig arra biztatom, hogy bátran vigyék el a fiúkat (vagy akár lányokat is) a legközelebbi birkózóterembe. Olyan légkörre és társaságra tesznek ott szert, melynek előnyeit egy életen át tudják hasznosítani.

A Facebook-oldal linkje: https://www.facebook.com/HungarianWrestlingFederation

Akinek felkeltettem az érdeklődését, keressen az elérhetőségeimen, szívesen segítek neki.

 

Addig is a legjobbakat kívánom mindenkinek!

Barátsággal:

Pászthy Tamás
paszthy_tamas@hotmail.com
+36 30 259 7127

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya