Magyarországon forgatják a Játék határok nélkült

Forrás: 
index.hu

Igazak a pletykák, és tényleg újból visszatér a képernyőre a kilencvenes évek kultikus vetélkedője, a műanyag jelmezben seggreesést izgalmas műsorra emelő Játék határok nélkül. A műsort készítő cég már megállapodott az MTVA-val, sőt már nagyban építik is a műsor díszleteit. A show-t 1998-it szervezte az EBU, az Európai Műsorsugárzók Uniója, amely többek közt az Euróvíziót is szervezi. Amikor a Játék határok nélkül befejeződött, a formátum jogait a francia Mistral Production vette meg, és azóta tíz évadot forgattak le a játékból, amit ma már The Biggest Game Show of the World, azaz a Világ leghatalmasabb televíziós vetélkedője néven fut.

Az új évadban nem csak magyar játékosok lesznek, de nálunk is forgatják a műsort. A szereplők válogatása és a forgatás előkészítése már nagyban zajlik, Magyarországon kívül Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és egy, dél-amerika országait képviselő csapat játszik majd .A Mistral magyar partnere, a NuMuvee Hungary Kft állítólag "több kereskedelmi csatornát is megkeresett az elmúlt évek során, de mivel a játék történelméből fakadóan is az MTVA tűnt a legjobb partnernek", végül a köztévével állapodtak meg.

"A műsort minden országban 20 százalékos, de van, ahol 30 százalék feletti nézettségaránnyal közvetítik évek óta - nemzetközi jellegénél fogva - különösen nagy médiaértékkel bír, és hozzájárul Magyarország imázsának építéséhez. A projekt önmagában is nagy jelentőséggel bír a magyar gazdaság életében. A díszlet grandiózus, a használt technikai eszközpark olyan hatalmas, hogy kihívás volt magyar partnereket találni a megvalósításhoz. A produkció miatt hazánkba érkező forgatócsoportok, csapatok által itt megvásárolt termékek és szolgáltatások becsült értéke másfél milliárd forint, beleértve ötezer vendégéjszakát és tízezer étkezést" - áll a produkciós cég által kiadott sajtóközleményben.

A Játék határok nélkül (Jeux sans frontières) az angol It's A Knockout nevű műsorból nőtte ki magát, állítólag maga DeGaulle szeretett bele a vetélkedőbe, és találta ki, hogy ezzel népszerűsítsék az akkor formálódó közös Európát. A műsort 1965-től sugározzzák, az első évadban a házigazda Franciaország mellett Olaszország, Németország és Belgium vett csak részt, és akkor a műsort még  Nemzetek közti játéknak hívták.

Magyarország azonban először csak 1993-ban vett részt a műsorban, hét évadból háromszor viszont nyertünk. A műsorban tűnt fel műsorvezetőként Gundel Takács Gábor és Geszler Dorottya is, sőt 1997-ben itt lett országosan ismert Borbás Marcsi is.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya