Német írókért büntet az MLSZ

Forrás: 
alfahir.hu

Az MLSZ végre konkrétumokkal indokolta meg, hogy pontosan mikkel van akkora baja a stadionokban, hogy azért még büntetni is lehet – írja taccs.hu foci portál.

A Diósgyőrt 500 000 forintra büntették, amiért múlt szombaton a Ferencváros elleni meccsen a szurkolók nem engedélyezett politikai tartalmú molinókat tettek ki – emlékeztet a portál. Egyikükben joggal merült fel, hogy az első ránézésre tök ártalmatlannak tűnő molinókkal mégis mi volt a baj, és írt egy levelet, amire meglepő módon hivatalos választ is kapott.

Az MLSZ az alábbi molinókat kifogásolta: kelta kereszt, „sturm und drang” kiírás, totenkopf.

Bár a kelta kereszt használatát is lehetne vitatni, a Sturm und Drang hatalmas mellélövés volt, mivel az nem valamiféle náci jelmondat, hanem Herder, Goethe és Schiller német írók, költők nevével fémjelzett irodalmi mozgalom. A portál idézi a Wikipédia vonatkozó szócikkét is:

Sturm und Drang – németül »vihar és vágy«: a német irodalmi felvilágosodás jelentős szakaszának, egy elsősorban az 1770-es években fellépő szellemi mozgalmának az elnevezése. A név F. M. Klinger egy 1776-os drá­májának hasonló címéből ered, de mivel a mozgalomban részt vevő fiatal költők és írók jellemzője volt, hogy a zsenialitást tartották a legtöbbre, a kor­szakot »zseni-korszaknak« (Geniezeit, Genieperiode) is nevezik.

A teljes írás ide kattintva olvasható.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya