Pars úton az atlétika első vb-aranya felé

Forrás: 
sportgeza.hu

London magyar olimpiai bajnoka, Pars Krisztián a legjobb eredménnyel zárta a kalapácsvetők selejtezőjének A csoportját a moszkvai atlétikai vb-n.

Pars elsőre 75,21-et dobott, majd a második körben megdobta a döntőt érő 77 métert, sőt jelentősen túl is szárnyalta, 79,06 méterre repült a kalapács.

Második a cseh Lukás Melich lett, aki elsőre 78,52-öt ért el. A harmadik pedig a szlovák Marcel Lomnicky 76.97-tel. Egyelőre Pars és Melich döntős, a többiek a B csoport eredményétől függően jutnak be a legjobb 12-be.

Oda, ahová biztosan nem kerül az orosz Alekszej Zagornij. A 2009-es, berlini vb bronzérmese három érvénytelen dobással esett ki. De Tegu világbajnokának, a londoni olimpia bornzérmesének, a japán Murofusi Kodzsinak is izgulnia kell, a selejtezőben elért 76,27-es eredménye csak a negyedik helyre volt elég.

A B csoport selejtezője után is Pars eredménye maradt a legjobb. A legnagyobb riválisok közül a szlovén Primos Kozmus 78,10-ig, az orosz Szergej Litvinov 77,41-ig jutott. Hudi Ákos, aki a B csoportban versenyzett 74,30-at dobott, elmaradt élete legjobbjától, az idén július 21-ln dobott 76,93-tól. Összetettben a 15. helyen végzett a kvalifikációban, így nem jutott a hétfői döntőbe.

Pars Krisztián lehet a magyar atlétika első világbajnoka, ha a hétfői döntőben is tudásának megfelelően versenyez.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya