Sportolókat késeltek a cigányok

Forrás: 
kuruc.info - Hír24 nyomán

Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki egy szigethalmi szórakozóhely előtt szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Az MTK ökölvívó-szakosztálya által a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közlemény szerint túl van az életveszélyen Sávoly Gergő, a kék-fehérek sportolója, akit egy újévi tömegverekedés során késeltek meg.

Szilveszterkor szintén az MTK kötelékébe tartozó Zsigmond József szüleinek vendéglátóipari helyiségében szórakozó sportolókba belekötött egy másik társaság, a szóváltás vége késelés lett. Sávoly nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás kis híján szívburkát is megsértette, de az orvosi csapat munkájának köszönhetően az ökölvívó már nincs közvetlen életveszélyben. A közlemény szerint egy birkózó is a támadás áldozata volt.

A rendőrség őrizetbe vette a 17 éves késelőt, emberölés kísérletének megalapozott gyanúja vádjával. A másik – szintén életveszélyesen megsérült – áldozat támadójának kiléte még nem tisztázott – írja a lap.

Soha többet nem sportolhat versenyszerűen

A szilveszter éjszakai szigethalmi késelő cigány és családja megfenyegette az áldozatot és hozzátartozóit, mondván: vér fog folyni még, ha Gergő vallomást mer tenni a rokonuk ellen.

Sávoly Gergő - az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt - már annak ellenére jobban van, hogy testét 8 késszúrás is érte, 4 a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot.

A másik sérültről, Gergő barátjáról egyelőre azt lehet tudni, hogy a Csepel SC birkózója. Ő járt rosszabbul. Drexler Géza, az MTK ökölvívó-szakosztályvezetője arról számolt be, hogy a fiatal sportoló életveszélyes állapota enyhén javult, már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe behatoló késszúrások súlyosan megsértették a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen - ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya