Székely zászlóval bokszolt a profi magyar öklöző

Forrás: 
ultrasliberi.hu

A szombat esti szentesi profi ökölvívó gálán a 22 esztendős középsúlyú reménység, a veretlen Nagy Lajos Márk begyűjtötte pályafutása első nemzetközi címét, a GBC (Globan Boxing Council) nevű szervezet junior világbajnoki övét.

nagy-lajos-mark

A nyíregyházi kiválóság hamisíthatatlan bokszcsaládból származik, hiszen édesapja, Nagy Lajos a korai hazai profi ökölvívás meghatározó alakja volt, míg lánytestvére, Kitti, korosztályában világ- és Európa-bajnoki érmes amatőr versenyző.

Márk a szentesi rendezvényen tíz menetben, nagy különbséggel, egyhangú pontozással hódított el a GBC-övet az olasz Felice Moncelli legyőzésével. A bokszoló a monokli.com portálnak értékelte a SportTV által is élőben közvetített összecsapást.

„Azt bokszolta az olasz srác, amire számítottunk, jött előre, széles csapottakkal, alkaros ütésekkel” – fogalmazott. „Taktikánk az volt, hogy megelőző ütésekkel, kívülről feltartom, illetve kiüttetem, majd arra válaszolok. Számoltam rá, hogy végig bokszoljuk a tíz menetet, mivel elég szívósnak ítéltem meg az ellenfelemet. Úgy érzem, hogy elégedett lehetek, hiszen a címet megszereztem, bár voltak hiányosságok, néha megtapadtam lábon, amivel az olasznak kedveztem, mivel így a saját bunyóját tudta játszani.”

Nagy Lajos Márk

A bokszoló az említett hiányosságok ellenére, melyet kora miatt bőven van ideje kijavítani, elégedett.

„Összességében úgy gondolom, hogy reális eredmény született, egy-két kivétellel minden menetet nyertem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a címszerzés, és ezúton is szeretném megköszönni támogatóimnak, hogy mellém álltak, és mindenkinek, aki a helyszínen, vagy a televízió előtt ülve szurkolt értem. Ami biztos, most lesz egy kis pihenő és valószínűleg nyárig még lesz egy rövidebb felhozó mérkőzésem.”

Aki a helyszínen, vagy a tévé előtt ülve figyelmesen nézte Nagy Lajos Márk (13 győzelem – 0 vereség) címmérkőzését, annak bizonyára feltűnt, hogy a nadrágja övvonalára két zászlót is felvarratott: elől a nemzeti lobogó, hátul a székelyzászló volt látható.

„Magyar vagyok, magyarnak születtem és erre büszke is vagyok” – jelentette ki nagyon határozottan, majd a székelyzászlóval kapcsolatban így folytatta: „Szüleim Erdélyben születtek és mai napig élnek ott rokonaim – igaz nem Székelyföldön! A székely zászlóval szerettem volna kifejezni szolidaritásomat a székely autonómia törekvés mellett!” 

 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya