Joó Abigél az első magyar aranyérmes

Forrás: 
nemzetisport

Megvan a kazanyi universiade első magyar aranyérme. A cselgáncsozók mezőnyében a -78 kg-os súlycsoportban a magyar egyetemi sport arca, Joó Abigél első lett, miután a döntőben ipponnal legyőzte a francia Madeleine Malongát. Hamarosan követte ezt az első ezüstérem is: Bor Barna a +100 kilogrammos súlycsoport fináléjában több intéssel kapott ki a dél-koreai Gu Ham Csotól.

A Szent István Egyetem hallgatója, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, a világranglistán második Joó Abigél az első körben görög ellenfelet ejtett ki, a negyeddöntőben a koreai Pak Dzsong Vont, az elődöntőben a japán Mami Umekit búcsúztatta.

Ez az universiádék történetének 110. magyar aranyérme, amelyet hamarosan követett a 89. ezüst:  Bor Barna ezüstérmet szerzett a cselgáncsozók a +100 kilogrammos súlycsoportjában. A Pécsi Tudományegyetem vb- és Eb-ezüstérmes cselgáncsozójánál a fináléban a koreai Gu Ham Cso intéssel bizonyult jobbnak. Bor Barnának két, míg Csonak egy intése volt.

A koreaival Bor Barna tavaly egyszer már találkozott, akkor is Cso nyert intéssel. A magyar cselgáncsozó az első fordulóban türkmén ellenfelet vert meg, a másodikban a mongol Enkhjargalt, a negyeddöntőben az egyiptomi el-Szajedet, a négy között pedig a kirgiz Krakoveckijt győzte le.

Bor Barna a 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmes lett, ez az Universiadék történetének 89. magyar ezüstérme. Szintén cselgáncsban Crjenics Miklós a 2. körben búcsúzott a -100 kilogrammosok súlycsoportjában. Egyetlen magyar ökölvívónk, Tóth László három menetben vereséget szenvedett grúz Jaba Kositasvilitől a 8 közé jutásért.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya