Világhírű lehet a sportlétra

Forrás: 
szeretlekmagyarorszag.hu

A sportlétra igazi magyar találmány: magyar szakemberek dolgozták ki és fejlesztik évek óta folyamatosan. Bár hasonló sporteszközöket ismerhetünk már, a magyar változat specialitása, hogy műanyagból készül, ezért könnyű, egyszerűen összeszerelhető. Emellett háromdimenziós, tehát térben alakítható. Megálmodói, Cseresznyés Ferenc mérnök és kosárlabda edző és egykori tanítványa, Kertész Tamás, akiből szintén kosárlabda edző vált. 

Jelenleg is sokan használják a sportlétrát akár az élsportban, akár a testnevelés órákon, de most nagy karrier, akár világhírnév várhat rá. Ha ott lehet a legrangosabb nemzetközi sport- és sportszerkiállításon, az ISPO-n, Münchenben, akkor még nagyobb ismertségre tehet szert, a világ még több pontján használhatnák a magyar fejlesztésű sporteszközt.

„A sportlétra főként a láb gyorsaságát és a koordinációt fejleszti, de jól használható akár a matematika, geometria oktatásban, vagy a nyelvtanulásban is” – meséli az egyik fejlesztő, Kertész Tamás. 

„A termékünk éppen ezért is egyedülálló. Az alapelvet magát használják az élsportolók is teniszben, amerikai fociban, jégkorongban, fociban, de az amatőr sportolók képességfejlesztését is segíti. Javítja az ideg-izom kapcsolatot, az állóképességet, a ritmusérzéket, fejleszti az általános ügyességet, az egyensúlyérzéket – ezért is alkalmazható korhatár nélkül, bármilyen sportág kiegészítőjeként. A jövőbeli tervünk az, hogy a fogyatékkal élő emberek számára dolgozzunk ki speciális készségfejlesztő gyakorlatokat a sportlétrával.”

Igazi siker lehet a magyar fejlesztés számára, ha a müncheni sportvásáron bemutatkozhat – ehhez az kell, hogy a szakmai zsűritől meghívást kapjon. 120, négy évnél fiatalabb fejlesztés van versenyben. Az eredménybe beszámít egy most futó internetes szavazás végeredménye is. A sportlétra eddig jól tartotta magát, dobogós helyen szerepelt a szavazáson, de még jól jöhet egy kis támogatás a hátralévő rövid időben, hogy bebiztosíthassa magának a vezető pozíciót. 

Ti is segíthettek, hogy a szavazáson biztosan a magyar sporteszköz győzzön. Ehhez ezen a Facebook-oldalon kattintsatok a Sportlétra ikonjára. Ezután az oldalon lefelé görgetve keressétek meg a "VOTE" gombot, és a nagy kék gombra klikkelve adhatjátok le szavazatotokat. 

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya