Magyar diák sikere a középiskolás tudományos versenyek "Oscar-gáláján"

Forrás: 
kuruc.info

Harmadik helyezést ért el az Intel chipgyártó cég International Science and Engineering Fair (ISEF) nevű, Arizonában megrendezett versenyén a szegedi Papp Gergely az általa tervezett, újfajta kialakítású hangszóróval.

A húszéves diák az arizonai Phoenixben megrendezett versenyen a "Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró" című munkájával indult. Az általa kifejlesztett újfajta hangszóróval nagyobb az érzékenység, csökken a hang torzítása. E révén az új hangszóróval jobb hangminőség és jóval nagyobb hangnyomás érhető el, továbbá a frekvencia átvitele is sokkal szélesebb a szokásosnál. Papp Gergely a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének tanulója.

Papp Gergely bemutatja az általa tervezett hangszóró felépítését  További részletek: http://kuruc.info/r/6/112331/#ixzz2TdNXqG00
Papp Gergely bemutatja az általa tervezett hangszóró felépítését

Az ISEF-et a középiskolás tudományos versenyek Oscar-díjának tartják. A versenyre több előszűrő után közel 1600 diákot hívtak meg a világ hetven országából, Magyarországról idén egyedül Papp Gergely jutott be a megmérettetésre, amelyen egy kategóriában több nyertest is hirdetnek. A díjjal az elismerés mellé 1000 dolláros jutalom is jár.

A világversenyen angolul kellett elmondania a Nobel-díjas ítészeket is tartalmazó zsűrinek, valamint az érdeklődőknek fejlesztésének lényegét. Az ötnapos esemény során több cégtől is felkeresték és érdeklődtek az általa kifejlesztett technológiai eljárásról.

Gergely 14 éves kora óta foglalkozik hangszórókkal, azóta igyekezett megoldást találni az általa észlelt problémákra, az elmúlt két évben az eddigieknél sokkal intenzívebben. Munkájának szabadalmaztatása folyamatban van. Leérettségizett, a technikusi vizsgáig még egy éve van hátra a középiskolában, utána dönt majd arról, hogy merre menjen tovább.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya