CES 2013: Hálózati különlegességek TP-Link módra

Forrás: 
http://ipon.hu

Kétsávos USB 2.0-s Gigabites WiFi adapter TP-Link módra

A TP-Link AC600 Wireless Dual Band USB Adapter névre hallgató megoldása nem csak az új, 802.11ac, hanem a régebbi, 802.11 b/g/n típusú WiFi hálózatokat is támogatja. A kétsávos újdonság az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 433 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig maximum 150 Mbps-os sávszélességet kínál.

A kompakt felépítésű, USB 2.0-s csatolófelületet használó termék Windows XP, Windows Vista, WIndows 7 és Windows 8 alatt egyaránt működik. A TL-WDN5200-as modell WPS gombbal is rendelkezik, így egyszerűen és gyorsan csatlakozhatunk vele meglévő vezeték nélküli hálózatunkhoz, ha az azt kezelő router, illetve AP is kínál WPS támogatást.

A kompakt kétsávos USB-s WiFi adapter, amely már a legújabb, 802.11ac WiFi szabványt is támogatja, az idei év második negyedévében kerül forgalomba.

Powerline Extenderek Ethernet porttal és 802.11n WiFi adapterrel

A vállalat két friss, különleges Powerline adaptert is bemutatott, amelyek az adott épület 230 voltos elektromos hálózatát használva sorrendben 200 Mbps-os (TL-WPA2220), illetve 500 Mpbs-os vezetékes (TL-WPA4220) hálózati kapcsolatot biztosítanak. Hab a tortán, hogy a két új adapter emellett 300 Mbps-os 802.11n WiFi támogatást is kínál, így az adott szobában található eszközök nem csak Ethernet porton, hanem akár WiFi kapcsolaton keresztül is csatlakozhatnak hozzájuk.

A friss adapterek egyszerűen és gyorsan, egy gombnyomással egymáshoz kapcsolhatóak, sőt, a WPS támogatás jóvoltából a WiFi kapcsolat beállítása sem okozhat nehézséget. A Hy-Fi technológia jóvoltából több ilyen adapter használatakor a lakásban járkálva az adott WiFi-s eszközt nem kell újra és újra átcsatlakoztatni az éppen hatókörön belül lévő AP-ra, ugyanis az összes adapter ugyanazokat a hozzáférési adatokat alkalmazhatja, hála az AP Clone módnak.

A lakás 230 voltos elektromos hálózatát használó vezetékes hálózat 300 méteres hatótávolsággal bír, maguk az adapterek pedig speciális szűrőt is használnak annak érdekében, hogy a kapcsolat zökkenőmentes, gyors lehessen.

Az új Powerline Extender adapterek az idei év második negyedévében kerülnek forgalomba.

Apró hordozható router rendhagyó formavilággal

A vállalat egy szokatlan routerrel is előrukkolt, ami közvetlenül a konnektorba illeszkedik és nagyjából akkora, mint egy májkrémes konzerv. A TP-LINK "Halo" 150 Mbps Wireless N Mini Pocket Router névre hallgató apróság feleakkora, mint az előző generációs megoldások, tudásába mégsem lehet belekötni, hiszen kompaktsága ellenére rendkívül sokoldalú.

 

Az utazáshoz és otthoni felhasználáshoz egyaránt ideális router beépített antennával rendelkezik és 150 Mbps-os, egysávos 802.11 b/g/n WiFi támogatást kínál. A WiFi kapcsolat természetesen a szokásos adattitkosítási módokkal védhető. Az 55 x 35 milliméteres méretű router egy Gigabites Ethernet portot is tartalmaz és router, ismétlő, kliens illetve hozzáférési pont (AP) módban egyaránt képes üzemelni. A router és AP módok között az egységen elhelyezett kapcsolóval is válthatunk.

Az újdonság rendelkezik WDS támogatással, DynDNS támogatással, UPnP támogatással és tűzfallal, valamint IP, illetve MAC cím szűrő funkcióval is. A felhasználók a webes kezelőfelületen keresztül könnyedén testre szabhatják a mini router összes szolgáltatását, sőt, még IP alapú sávszélesség-korlátozásra is van lehetőségük, így hatékonyan szabályozhatják, hogy a hálózat eszközei mekkora sávszélességgel gazdálkodjanak. Hab a tortán, hogy az eszköz Live Parental Control támogatást is kapott, azaz a szülők és adminisztrátorok számára lehetőséget biztosít az elérhető tartalmak korlátozására.

Az apró, kompakt felépítéssel büszkélkedő router szintén az idei év második negyedévében debütál.

Egy picivel nagyobb, de még mindig közvetlenül a konnektorba csatlakozó router is érkerzik

A másik különleges, otthon és utazás alkalmával is hatékonyan használható TP-Link router a 300 Mbps Wireless N Mini Pocket Router nevet kapta. Ez az újdonság már 300 Mbps-os sávszélességű 802.11 b/g/n típusú WiFi kapcsolatot kínál, sőt, nem egy, hanem rögtön két Ethernet port is van rajta - pontosabban egy 10/100 Mbps-os WAN/LAN és egy 10/100 Mbps-os LAN csatlakozó.


További extra, hogy a routerre egy USB 2.0-s port is került, amely több szempontból is hasznos. Egyrészt rajta keresztül tölthetőek a különböző hordozható eszközök akkumulátorai, másrészt lehetőséget biztosít a különböző USB-s adattárolók tartalmának egyszerű és gyors megosztására is, azaz kvázi miniatűr szerverként is helytáll.

Az eszköz vezeték nélküli routerként, WISP routerként, jelismétlőként, hozzáférési pontként és kliensként egyaránt üzemel, a WiFi kapcsolat biztosításához pedig beépített antennát használ. A termékkel IP alapú sávszélesség-korlátozásra, illetve tartalomkorlátozásra egyaránt van mód (Live Parental Controls). Az új router európai szabványú konnektorba illeszthető kiadása 85 x 75 x 28 milliméteres mérettel bír, azaz meglehetősen kompakt.

A TP-Link TL-WR810N típusjelzéssel ellátott kompakt routere az idei év második negyedévében érkezik.

Kompakt hatótáv-kiterjesztő is van a tarsolyban

A TP-Link egy kompakt Range Extendert is bemutatott, amellyel meglévő vezeték nélküli hálózatunk hatótávolságát tudjuk kiterjeszteni, így a lakás, illetve az udvar olyan részein is elérhetővé válik a vezeték nélküli hálózati kapcsolat, ahová a WiFi-s router jelei alap esetben nem érnek el.
A TL-WA850RE típusjelzéssel ellátott hatótáv-kiterjesztő 300 Mbps-os sávszélességű WiFi kapcsolatot kínál, amely a 802.11 b/g/n szabványokkal egyaránt kompatibilis. A 2,4 GHz-es frekvenciatartományban üzemelő egység domain név alapú felhasználó azonosítást is lehetővé tesz, így a vezeték nélküli hálózat beállítása egyszerű és gyors. Persze emellett profil funkció is rendelkezésre áll, azaz a korábban használt vezeték nélküli hálózatok adatai kéznél lehetnek. Az egyszerűen, a Range Extender gomb megnyomásával beüzemelhető kiegészítő egy 10/100 Mbps-os Ethernet portot is kínál.

Ez az újdonság szintén az idei év második negyedévében érkezik, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya