Hamarosan elérhető a teljes mértékben napenergiát használó laptop

Forrás: 
alternativenergia.hu

A kanadai bázisú Sol hamarosan elérhető teszi a világ első, tisztán napenergiát használó laptopját, melyet állítólag soha nem kell áramhoz csatlakoztatnunk.

A készüléket elsősorban persze a fejlődő országoknak szánták, de bizonyára több olyan verziója is lesz, mely katonai illetve oktatási célokhoz van igazítva. A gyártó 8-10 órás működési időt ígér, a feltöltés pedig 2 óra alatt meg is van, csak szép napsütéses idő kell. Specifikáció terén ne várjunk egy brutális gépet, de az alapfunkciókat így is tökéletesen elláthatja. Egy 13,3-as kijelzőt kapott, melynek felbontása 1366 x 768 pixel. A megfelelő teljesítményt egy Intel Atom D2500 1.86GHz Duo Core processzor és egy Intel GMA3600 grafikus gyorsító biztosítja 2 vagy 4 gigabájt memória mellett. Adatainkat pedig egy 320GB-os Seagate meghajtón tárolhatjuk. Operációs rendszer terén Ubuntut kapunk, írja agamechannel.hu.

A gép továbbá rendelkezik még egy 3 megapixeles kamerával, USB csatlakozókkal, hangszóróval és mikrofonnal. A vezeték nélküli megoldások terén nagyon jól felszerelték, hiszen WiFi, Bluetooth, GPS és modem is került bele. A gyártó honlapján egyelőre két verzió van fent, 350 és 400 dolláros áron egy “hamarosan érkezik” gomb társaságában.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya