Már csak két hónapig működik a Messenger

Forrás: 
origo.hu

A szoftveróriás tavaly jelentette be, hogy népszerű csevegőprogramját nyugdíjba küldi, most pedig már azt is lehet tudni, hogy március 15-étől a Live Messengert használóknak Skype-ra kell váltaniuk. Megmutatjuk, hogyan tud átállni problémamentesen.

Az ominózus dátumról a kezdetben Windows Messenger néven ismert, majd később Live Messengerre keresztelt csevegőprogramról a Microsoft e-mailben is értesíti a felhasználóit. Az üzenetből kiderül, hogy a csevegőprogramot 2013. március 15-ét követően csak a kínai felhasználók tudják majd használni, a világ többi részén a szoftverrel ezt követően nem lehet majd a cég csevegőhálózatára kapcsolódni. A szoftvert már most sem lehet letölteni a Microsofttól.

A Magyarországon is népszerű Messengert használóknak a Microsoft által felvásárolt Skype cég szoftverére kell váltaniuk, amely az internetes telefonálás mellett hagyományos chatelésre is alkalmas.  Ezen kívül a cég a programban megjelenő reklámban is az átállásra figyelmezteti a felhasználókat, és felkínálja számukra a Skype telepítését.

A Skype és a Messenger szolgáltatásokat ugyanis összevonja a cég, így az előbbi kliens telepítését követően a Messengerrel használt felhasználónévvel és jelszóval léphetnek be az internetezők. A Skype program legújabb kiadásában ezt követően a messengeres ismerőseik is megjelennek.

Így tudhatja meg a felhasználói nevét és jelszavát

Előfordulhat, hogy valaki nem tudja sem a felhasználónevét, sem jelszavát. Előbbit a Messengerben úgy lehet megnézni, ha a saját név melletti profilképre kattintunk a jobb egérgombbal, ott pedig a "Saját névjegykártyájának megtekintése" menüpontot választjuk ki. A megnyíló ablakban egy @hotmail.com, vagy @live.com-ra végződő cím az adott fiókhoz tartozó felhasználónév.

A jelszót magában a programban nem lehet megnézni, de a www.live.com oldalon a felhasználónév megadása után a "Nem éri el fiókját?" pontot kiválasztva új jelszót lehet kérni a fiókhoz. Ehhez a regisztráció során megadott biztonsági kérdéseket kell sikeresen megválaszolni, vagy e-mailen keresztüli hitelesítést választani.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya