Számítógép hőtermeléséből nőtt ki a búza

Forrás: 
alternativenergia.hu

Mike Schropp, egy nagy rajongója a számítógépeknek és azok szerelésének, megépített egy olyan gépet, mely búzafüvet képes csíráztatni amellett, hogy elfut rajta kétféle operációs rendszer.

Schropp eredetileg egy olyan számítógépet szeretett volna létrehozni, mellyel 5 éves fia belemerülhet a számítógépek rejtelmeibe, és egyúttal a természet folyamatairól is tanulhat. A Total Geekdom címet viselő blogján azt meséli, hogy egyáltalán nem konyít a botanikához, azonban felkeltette az érdeklődését az a tény, hogy a termőföld melegítésével elősegíthető a növények csíráztatása és termesztése. Ezért alaposabban utánajárt a dolgoknak, és előállt azzal az ötlettel, hogy az asztali számítógép által termelt hőt hasznosítsa növények eredményes termesztésére. A kiszemelt növény pedig a búzafű lett, mellyel egy kis zöldet kívánt csempészni a pincéjébe, ahová a gépet végül is helyezni kívánta.

Az összegyűjtött információ alapján és néhány adományozott számítógépből a hobbigépész aztán összerakta a különleges számítógépet, amelyen futtathat Windows és Linux operációs rendszereket egyaránt, és a gép által termelt fölös hővel pedig búzafüvet nevelgethet. Az egész projekt mindössze 10 dollárjába (kb. 2400 forintjába) került, és érdekes alternatívát mutat az olyan kertészeknek, akik sajnálják a pénzt a különbejáratú fűtőszőnyegekre.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya