Új trükk a gyorséttermekben

Forrás: 
tisztajovo.hu

A gyorsétterem-láncok felismerték, hogy a fogyasztók a túlságosan tökéletes külsejű élelmiszereket mesterségesnek tartják, és ellenérzést váltanak ki belőlük, ezért inkább kissé hibásnak tűnő ételeket kezdtek el gyártani.

A pizzákat már nem igyekeznek tökéletes alakúra nyújtani, mert az aszimmetrikus forma állítólag rusztikusabb megjelenést kölcsönöz az ételnek. A sokszor támadások kereszttüzében álló Mc Donald's a reggeli McMuffin-jaiba már kevésbé szabályos tojásokat tesz, összehasonlítva az eredeti verzióval.

A listát folytathatnánk, mind mögött az az új kulináris trend áll, hogy a fogyasztók igyekeznek természetes anyagokat választani a mesterséges élelmiszerek helyett. Mivel az élelmiszer-óriások nem változtatnak azon a tényen, hogy nagy mértékben feldolgozott élelmiszereket gyártanak, ehelyett inkább ilyen trükkökhöz folyamodnak az emberek megtévesztése és meggyőzése érdekében. Ne dőljünk be nekik, ami mű, az így is mű!

Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...
Neves költőnk, József Attila születésnapjára, április 11-re tehető a költészet napja Magyarországon. Hazánk...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya