Bemutatkozik a Hatás Alatt zenekar

Forrás: 
szentkoronaradio.com

A Szent Korona Rádió kérdéseire Horváth Ádám válaszolt.

Mióta létezik a zenekar, és milyen indíttatásból jött létre?

A zenekar hivatalosan 2003 szeptemberében jött létre, bár a tagok már előtte is „zenélgettek” ilyen olyan formációkban. Kezdetben 4 tagú volt a banda, mint a kezdő zenekarok jó része, mi is inkább az akkor még igen kezdetleges hangszeres tudásunk fejlesztésén fáradoztunk. Ekkor még punk-rock irányvonalon mozogtunk, ami ne annyira meglepő, mivel ekkor nagyjából 17-20 évesek lehettünk. Ilyenkor még ez a „korszak” tombol a fiatalokban! Ha-ha! Komolyra fordítva a szót, azért kezdtünk bele, mert szeretünk zenélni és a próbák során mindig összejött a baráti kör is, így egyben kikapcsolódás is volt számunkra a zene! A nevünk is valahogy így született: Hatás Alatt. Itt nem ilyenekre kell gondolni, hogy most drogos lenne az egész banda, bár ilyen jellegű véleményeket is hallottunk már. Szimplán arról van szó, hogy a zenélés hatása alá kerülünk ha hangszert fogunk a kezünkbe.

Milyen sikerekre tettetek eddig szert?

Ez egy relatív kérdés, ki mit tart sikernek?! Fel lehet sorolni mikor, merre zenéltünk, voltak Hegyalja Fesztiválos koncertjeink, nem is egy, volt több motoros találkozó, országos turnékon vettünk rész nagy zenekarokkal, több neves haza előadóval is zenéltünk már együtt. Igazán azonban azt tartom sikernek, hogy bármikor képesek vagyunk önálló koncertek, esetleg turnék leszervezésére is, kisebb bandáknak tudunk segíteni egy-egy színvonalas koncert megszervezésében, lebonyolításában. Erre úgy van lehetőségünk, hogy míg mások rengeteg pénzt abba öltek, hogy méregdrága klipeket forgassanak vagy a tévébe bekerüljenek 5 percre, addig mi saját hangtechnikára ruháztunk be, így nem függünk a szervező és menedzser cégek kénye kedvétől! Mi ezt egyértelműen sikernek tartjuk! Jelenleg is több helyre van meghívásunk a nyárra, ha nem jön közbe semmi, akkor Erdélyben is tiszteletünket tesszük! Egyetlen szomorúságunk, hogy pont a saját városunkban nincs gyakorlatilag lehetőségünk városi rendezvényeken fellépnünk.

Milyen stílusban érzitek magatokat otthon?

Jelenleg a rock-metál stílus az, ami a legközelebb áll hozzánk, ár ez sokat változott az elmúlt lassan 9 év alatt. Azt is meg kell jegyezni, hogy szinte minden tagunk más-más zenét hallgat és tart kedvencének, így igazán sokrétű hatás éri a zenekart, főleg amikor ötletelünk egy új téma kapcsán. A legjobb az amikor leülünk és szimplán jammelgetünk, ekkor a bluestól kezdve a hardcore metálon át a jazzig mindenféle stílus felbukkan. Ebből gyúrjuk össze azt, ami mindenkinek a számára megfelelő!

A rock zene mindig is át volt itatva komoly rendszerkritikával. Ti hogyan látjátok napjaink történéseit, és miképpen fogalmazzátok ezt meg dalszövegeitekben?

Nem kívánunk belefolyni a zenéléssel az aktuálpolitikába, így is sokszor megkapjuk, hogy ilyen meg olyan „pártiak” vagyunk. Ennek ellenére természetesen éles kritikát fogalmazunk meg olykor a nótáinkban, de nem a „rendszer” rossz oldalát próbáljuk hangsúlyozni, hanem azt, hogy minden embernek van döntési lehetősége, a kérdés az, hogy ezzel hogyan él. Ha azt el tudjuk érni, hogy tisztán lássanak az emberek már elértük célunkat! Persze nem lehet folyton csak lázadni, vannak emellett lazább hangvételű, bulizós, könnyű témáink is!

A zenekar honlapja:
http://hatasalatt.hu/

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya