Interjú Petrás Jánossal, a Kárpátia frontemberével

Forrás: 
szekelysziget.hu

Két év eltelte után, ismét Háromszéken csap a húrok közé a Kárpátia zenekar, hogyan fogadta az újabb meghívást, milyen érzésekkel tér otthonról haza ?
 
A Kárpátia zenekar fontosnak tartja az elszakított országrészek időről-időre való bejárását. Azt az érzést pedig nem lehet szavakba önteni, mikor látjuk, hogy kilencvenkét év után is megmaradt a Magyar, sőt erősödik a hazaszeretet lángja bennük. Mi tényleg úgy érezzük, hogy otthonról megyünk haza.
 
Mi változott a zenekar életében azóta?

Megjelent három lemez, és dolgozunk a legújabb anyagon, ami Rendületlenül címmel fog megjelenni. A zenekarban két tagcsere történt egy évvel ezelőtt. A gitáros posztokon Szijártó Zsolt és Back Zoltán játszik a Kárpátiában ( Szerintem az ország két legjobb gitárosa ). El kell mondanom, hogy ebben a felállásban már tavaly Gyergyószentmiklósban találkozhatott velük az Erdélyi közönség, de valóban Háromszéken most fog bemutatkozni ez a felállás.
 
Augusztus 20.-án ismét megjelenik a Kárpátiának egy újabb albuma erről meséljen kérem.

Tizenkét vadonatúj dal hallható a megjelenő lemezen, közte a 2009-ben Bolíviában brutálisan megkínzott és kivégzett Erdélyi születésű Magyarosi Árpád egyik versének megzenésítése. A dalok egyfajta eszenciája az idáig megjelent műveinknek, szóval olyan lesz, amit Kárpátia idáig is alkotott, vagy talán egy kicsit még jobb. Bízunk benne, hogy elnyeri mindenkinek a tetszését.

Mit üzen a Székely Szigetre látogatóknak?

Az üzenet a régi: Éljen Erdély! Éljen Nagy-Magyarország! Vesszen Trianon!

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya