Lemezelőzetes dalok a Romantikus Erőszak jubileumi albumáról (Videó)

Forrás: 
kuruc.info

December első hetében, a Hadak Útja Kiadó gondozásában jelenik meg, de már előrendelhető a nemzeti rock egyik legnépszerűbb csapata mintegy két évtizedes pályafutását átfogó válogatás CD Jubileum címmel. Lesz egy szigorúan 100 darabra korlátozott számú Jubileum csomag is, amely a CD mellett pólót, matricát, pengetőt, valamint egy belépőt is tartalmaz a 2014. március 8-án a Petőfi Csarnokban sorra kerülő 20 éves RomEr születésnapi koncertre.

A DVD tokban megjelenő kiadvány tartalmazza a bandát hat éve fotózó Földeák Szonja legjobb képeiből összeállított Árpád-sáv és rock'n'roll című 48 oldalas, teljesen színes minikönyvet, amelynek különlegessége, hogy több mint negyven, okostelefonnal olvasható QR-kódot tartalmaz, amelyekkel további extra tartalmakhoz (pl. videoklipek, újságcikkek, életrajzok) lehet hozzáférni.

1994-es megalakulása óta a Romantikus Erőszak 8 stúdiólemezt, 1 gyűjteményes lemezt, 2 koncertlemezt, 4 kislemezt, 1 bakelit kislemezt és 2 megosztott lemezt (a Független Adóval és az Archívummal), 9 videoklipet és 2 koncert DVD-t készített, továbbá 8 válogatás CD-n szerepeltek. 2010-ben Keménymag című albumuk a Mahasz-lista 2. helyén nyitott a megjelenés hetében, éppen úgy, mint 2012-ben a Mindörökké Magyarország című nagylemezük. A csapat több mint 330 koncertet adott a Kárpát-medence 26 történelmi vármegyéjének 115 településén, de két ízben felléptek Olaszországban, Milánóban is. A zenekarról két dokumentumfilm készült: a Dübörög a nemzeti rock 2005 és 2007 között, a 15 év nemzeti rock pedig 2010-ben. Két további dokumentumfilmhez (Csillagösvényen 1-2.) pedig felhasználták dalaikat a készítők.

2003-ban csatlakozott hozzájuk Bese Botond magyar dudás, és ez a különleges pásztor hangszer azóta is a zenekar megszólalásának egyik védjegye.

A RomEr lemezein és élő fellépésein az évek során közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P. Mobil), Mogyorósi László (Pannónia, Metró, Mogyorósi Trió), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P. Box) és Szasza (Action, Zorall). Pályafutása során a magyar rock olyan nagyjaival játszott együtt a banda, mint a P. Mobil, a Beatrice, a Kormorán, a Korál, a Lord, a Mini, a Moby Dick, a Pokolgép, az Ossian vagy Waszlavik Gazember, de hazai Oi!/skinhead legendákkal is megosztották már a színpadot.

A Jubileum című kiadványt három féleképpen lehet előrendelni:

1. A Jubileum CD és a könyv ide kattintva rendelhető meg.

2. A CD-t a 2014. március 8-án a Petőfi Csarnokban sorra kerülő koncertjeggyel is meg lehet rendelni kedvezményesen, ide kattintva.

3. Forgalomba kerül egy szigorúan 100 darabra korlátozott számú Jubileum csomag is, amely a következőket tartalmazza:
- Romantikus Erőszak Jubileum CD
- Árpád-sáv és rock'n'roll fotókönyv
- PeCsa koncertjegy (2014.03.08.)
- RomEr - Harcos 20 éves jubileumi póló (CSAK EBBEN A CSOMAGBAN!)
- RomEr matrica
- RomEr pengető (CSAK EBBEN A CSOMAGBAN!)
A csomag ide kattintva rendelhető.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya