Megbüntethetik a rádiót üvöltető autósokat

Forrás: 
origo.hu

Szabálysértési eljárás indulhat az autóban túlzott hangerővel zenét hallgató autósok ellen a nemzeti fejlesztési miniszter szerint.

Indokolt esetben szabálysértési eljárás kezdeményezhető azok ellen az autósok ellen, akik túl hangosan hallgatnak zenét vezetés közben - derült ki Németh Lászlónénak a jobbikos Zakó Lászlónak adott válaszából. A nemzeti fejlesztési miniszterhez még december végén nyújtott be kérdést az országgyűlési képviselő  "Miért tűri a KRESZ a bömbölve zenét hallgató gépkocsivezetőket az utakon?" címmel.

Némethné válasza szerint a KRESZ megállapítja a járművezetés feltételeit, amelyek szerint a sofőr kötelezettsége, hogy biztonságos vezetésre képes állapotban üljön a volán mögé, és ezt az állapotot befolyásolhatja a túlzott hangerő, ezért indokolt esetben eljárás indulhat a vétkes autóvezetők ellen.

Némethné válaszában kitért azonban arra is, hogy a túlzott hangerő a KRESZ oldaláról nem szabályozható, ezért a KRESZ kiegészítése nem is indokolt, a kérdést a közterület használatával foglalkozó szabályok vizsgálják.

Az [origo] megkereste az ORFK-t azzal kapcsolatban, hogy hány szabálysértési eljárás indult eddig a túl hangos autósok ellen, de egyelőre nem kapott választ.

Tudod, miről szól a húsvét? Ismered a szentháromnap ünnepét? A húsvéti hagyományt és kultúrát? Húsvétra való...
Van minden, mint karácsonykor – tartja a szólás, hiszen a karácsony ünneplésének fontos része a gazdag, közös...
Furcsa és különleges nép vagyunk mi, magyarok. Nyelvünk, származásunk, történelmünk mind egyedivé tesz...
A világ szinte minden országa megemlékezik a nemzet szuverenitását, önvédelmi készségét kifejező fegyveres...

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya